F-Pupillen (voorjaar), F1, 1e klasse 02

12 februari 2011 10:30

F1 rekent ook af met ASC en blijft ongeslagen koploper….!

By: Jay on 12.02.2011

Na heel veel regen ging gelukkig onze wedstrijd, uit tegen ASC toch door. Deze mannen hadden namelijk kunstgras.

Eenmaal aangekomen bleken onze mannen vol energie te zitten en sloegen de kantine bijna kort en klein met stoeien. We gingen dus maar snel omkleden. De warming up werd gedaan op een strook gras, maar voordat we konden beginnen zaten Koen en Noah alweer in elkaars haren en was het weer huilen geblazen. Ja het schuim stond op de monden van onze mannen, we hoopte maar dat dit ook op het veld zo zou zijn.

Eenmaal op het kunstgras aangekomen moesten we toch even slikken. Dit was toch geen kunstgras? Jay jr speelde ooit op school nog op een groen speelkleed met autootjes en dat was precies hetzelfde. Ja er was wel 1 verschil, op deze speelkleed lag allemaal zand, dit was gestrooid voor de regen (normaal is dit op kansgras autobanden). Nee dit leek echt nergens op. Maar goed we gingen beginnen. Gelukkig waren onze mannen ook op het veld lekker actief en werd er met veel inzet gespeeld. De achterhoede schoof ook goed door waardoor de linies lekker op elkaar speelde. Hier had ASC het erg lastig mee. De eerste kans van VVK werd goed gepakt door de keeper van ASC. Deze jongen was zo groot dat Jay sr dacht dat die met de brommer gekomen was J. Na 10 minuten was  daar toch de voorsprong. Na een prachtige één twee tussen Jay en Sem wist de laatste de bal achter de doelie te plaatsen en pakte we de voorsprong 0-1. ASC probeerde van alles om de gelijkmaker nog voor rust te pakken. In de 15de minuut was er een goede mogelijkheid voor ASC maar de bal ging via een hand van een VVK speler uit het doel, PENALTY. Ja het was een terechte penalty en dat maak je bij de Fjes toch niet vaak mee. Thomas stond als een leeuw in zijn doel wat waarschijnlijk toch wel indruk maakte op de aanvoerder van ASC want deze schoot de bal ruim naast, poeh dat was lekker. We gingen met de 0-1 de rust in. Na de limonade werd er weer begonnen aan de wedstrijd. Hier zagen we een hele andere ASC. Met mooi combinatie voetbal werden we met de rug tegen de muur gezet en binnen 5 minuten stond het dan ook gelijk door een prachtig doelpunt van ASC die over zeker 6 schrijven ging 1-1. Onze mannen waren hierdoor zo onder de indruk dat de achterhoede stijf achterin bleef spelen wat het allemaal nog moeilijker maakte (er ontstond weer een heel groot gat tussen de voor en achterhoede). Maar wij kwamen hier natuurlijk voor de overwinning en waren wel gewend om te knokken. In de 12de minuut was het even slikken toen de bal op de lat boven Thomas kwam. Maar in de 15de minuut pakte we toch weer de voorsprong. Vanuit een pass van Koen kwam de bal bij Sem en deze liet het net weer krullen door de bal schuin in te schieten 1-2. Er werd nog 1 goal gemaakt door ASC maar de scheidsrechter had toen al gevloten voor een vrije trap en deze zat dus niet. Het was een spannende pot, die gewonnen werd door het team met het meeste inzet en dat waren WIJ. Met deze overwinning bleven wij ongeslagen koploper en hadden we iedereen al gehad. Mannen Top gedaan en blijf zo doorgaan.

Groetjes van een trotse vader / trainer.

De volgende 2 weken zijn we vrij en wordt er niet gevoetbald, hoe moet dat nou............