Veteranen VVK35+2 na een welverdiende, maar korter dan andere jaren, winterpauze naar een prachtige overwinning op Aarlanderveen 35+1.

tel. 071-3413457

Op een gure en natte zondagochtend zit de 16de man sinds een goede 1,5 maand weer achter de computer om een stukje voetbal geschiedschrijving op te maken. Op deze ochtend staat ook WNL op zondag aan op de TV. Over geschiedschrijving gesproken, wat een partij ellende is er de laatste 3 maanden over de wereld uitgestort, en dan wordt nog even de komende periode geschetst en daar wordt deze man behoorlijk treurig en verdrietig van. Van Hamas naar Israël, van Noord naar Zuid Korea, van China naar Taiwan, van Houthis naar de VS, de doorgaande strijd in Oekraine, en dan is het maar de vraag hoe onze plaats op het Internationale Toneel gaat worden na de 22 november uitslag. En dan komen er nog een paar verkiezingen aan die alles nog meer uit het lood kunnen slaan. Pfff, is een situatie die ik voor lang niet voor mogelijk had gehouden. Dan maar dichter bij huis blijven en daar is het gelukkig een stuk plezieriger verblijven.

Op 13 januari was het voor de Veteranen 35+2 alweer tijd om de kicksen onder te binden om de strijd aan te gaan tegen Aarlanderveen 35+1 en daarmee de kortste winterstop in mijn geheugen af te sluiten. Bij een gemis van een paar spelers werd er een beroep gedaan op Martijn en Jasper van 35+1 (stonden te trappelen na het afgelasten van hun eigen wedstrijd) om onze gelederen te versterken. In de kleedkamer gingen een aantal even kijken hoe hoog onze tegenstander nou eindelijk stond, bleek dat ze 1 verliespartij hadden en eigenlijk ook nog mee deden voor het kampioenschap. Dat was even een wake-up uit de winterslaap, moesten 100% geven om een goede afloop te krijgen.

Met Bart aan de fluit en met kekke handschoentjes aan, werd de wedstrijd aangefloten. Aarlanderveen had de aftrap, en wij liepen de eerste 2 minuten achter hen aan zonder ook maar 1 keer de bal aan te raken voordat de tegenstander hun eerste schot loste, en die ging gelukkig naast. Nou, waren we nog niet volledig aan, dan nu wel.

Zonder schade namen wij de wedstrijd in handen, en was het voetbal en positiespel meer dan acceptabel, ook Aarlanderveen deed mee om een echte voetballende wedstrijd op de mat te leggen. Nadat wij tot een paar ¾ kansen waren gekomen was het echter Aarlanderveen wat bij de eerste mogelijkheid, doordat wij de bal niet uit de verdediging kregen, het doelnet liet bollen. Toch wel een beetje een sof daar wij lekker in de wedstrijd zaten, 0-1 Aarlanderveen na 10 minuten.

Wat te doen, nou eigen gewoon hetzelfde spel blijven spellen. Dan na 15 minuten een heerlijk dieptesteek op Martijn door Robert. Martijn die als eerste met een halve sliding bij de bal kwam, en die langs hun keeper kreeg. 1-1 VVK.

Heerlijk partijtje ballen was het, en wij hadden net iets meer de bovenhand. Dat lichte overwicht betaalde na een klein half uur uit. Diepe bal op Martijn die een semi-schot afvuurde, vervelend genoeg voor de keeper van Aarlanderveen en dus de bal loste. Joep zeer goed gevolgd om dit buitenkansje te nuttigen. 2-1 VVK.

Dan een paar minuten later kwam Aarlanderveen weer in ons strafschop gebied, helaas hadden wij bedacht om wederom slordig uit te verdedigen. Vanaf randje 16 een toch wel te houden schot, althans volgens mimiek Danny, via onderkant lat. 2-2 VVK.

De laatste 4 wedstrijden was 2-2 de einduitslag tussen beide, nu was het misschien tijd om die traditie te verlaten. Corner Martijn van links, balletje valt net over en tussen de Aarlander verdediger, Robert met een heerlijk volley hoog in het dak. 3-2 VVK en tevens ruststand.

Na een heerlijk bakje thee, op naar de tweede helft. Afgesproken was om nu wel gelijk strak te staan, helaas waren we vergeten dat we met 10 man begonnen na de gele kaart in de laatste 5 minuten van Joep in de 1stehelft. Wij gingen lekker in de aanval en jawel, bij de eerste beste bal die richting onze goal ging, ging het volledig mis. Opkomende man kon te ver dookomen (mannetje te weinig op middenveld), te laat uitstappen, en dan een half schot wat aangeraak richting Danny ging. Danny die bal dacht over te tikken, maar helaas viel die net voor de achterlijn voor de deklat, speler Aarlanderveen nam dit cadeau graag in ontvangst. Danny, niet lang in blijven hangen. Echte schade hebben we niet oplopen, en ja is maar een spelletje uiteindelijk.

Weer de mouwtjes opstropen om toch de verdiende overwinning op te eisen. Mike was aangesloten en ingebracht in de 2de helft, en dat ging als al vaker uitbetalen. Diepe bal door het hart van de Aarlanderveen verdediging, Mike vanaf eigen helft er achteraan en bekeken links van de keeper voor een hernieuwde voorsprong. 4-3 VVK.

Hierna bleek dat wij fitter, en moest de overwinning door extra doelpunten veilig gesteld worden. Maar na het missen van een 3 grote en best wel opgelegde kansen kroop het gevoel van “toch niet zo een wedstrijd” langzaam in de gelederen. Aarlanderveen had gelukkig het kanon uit positie staan bij een 2-tal mogelijkheden. En dan op een kleine 10 minuten voor tijd komt Robert op links randje 16 vrij voor een mooie voorzet, maar nee dan voetbal gogme van Robert. Een heerlijk no-look schot langs een volledig verraste keeper in de korte hoek. En daar het definitieve verdikt, een heerlijk 5-3 VVK.

Inmiddels is WNL op zondag afgelopen en opgevolgd door een compilatie van Even tot Hier!!! Gelukkig maar want een beetje humor is toch wel iets wat we op dit moment kunnen gebruiken, zo met al die zware berichten. Nou humor was naast een heerlijk potje voetbal als altijd weer aanwezig in de kleedkamer en aan de stamtafel, gelukkig maar.

De komende 14 weekeinden kunnen we dit gaan voortzetten, want we kunnen flink aan de bak door alle uitgevallen wedstrijden voor de winterstop.

Bart nog even een klein opmerking van de 16de man > prima gefloten.