4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 04

Gruttolaan 13
2396JB
KOUDEKERK AAN DEN RIJN
tel. 071-3413457

VV Koudekerk JO14-1 voor het seizoen '23/'24. Een nieuw team bestaande uit ervaren spelers op een heel veld en spelers die dit voor het eerst gaan doen. Wedstrijden gaan spelen met nieuwe regels, zoals buitenspel, eventuele gele en rode kaarten, wisselen tijdens de wedstrijd, enz. Twee helften van 35 minuten zonder time out. Het team moet nog aan elkaar wennen en ervaren wat voor iedere speler de juiste positie in het veld is. Ook voor de coach een hele uitdaging!

Op zaterdag 2 september 2023 was het zover. De eerste echte wedstrijd voor de JO14 tegen Woubrugge JO14. Helaas hadden wij twee afwezige spelers, maar waren er twee spelers uit de JO13 zo sportief ons te versterken, die ook al hun wedstrijd hadden gespeeld die ochtend.
De wedstrijd begon wat rommelig en de spelers waren licht nerveus, omdat ze de week ervoor aardig klop hadden gehad in een vriendschappelijk duel tegen Alphense Boys JO14. Daar hoefden ze zich niet voor te schamen, want het verschil in kwaliteit is groot als je als 4e klasse team tegen een team speelt uit de 1e klasse. Maar leuk was het niet!
Al gauw werd duidelijk dat ook Woubrugge nog moest wennen aan de nieuwe situatie en ook zoekende was in veldbezetting en ook voor hen was de buitenspelregel nog onwennig. Met behulp van goede aanmoediging door Levi, onze aanvoerder tijdens deze wedstrijd, gingen onze jongens en dame beter spelen en viel ons eerste doelpunt in de 2e minuut door een treffer van Mahmoud. Dat was een fijne opsteker en de druk was van de ketel bij het team. De bal werd steeds beter rond gespeeld en in de 4e minuut schoot Björn het tweede doelpunt raak door aangeven van Julian. Nu werd het team gretiger en de bal werd steeds beter aangenomen om vervolgens nog gerichter te passen. Ook werd het veld steeds breder gemaakt in ons 1-3-5-2 systeem en werd het Woubrugge steeds moeilijker gemaakt om de bal van ons te veroveren. In de 12e minuut scoorde Mahmoud zijn tweede doelpunt en stond het 3-0. Aan alles was te zien dat het team er plezier in kreeg. En ondanks de inzet van de tegenstander, kregen ze geen grip op ons en ging het ineens snel. In de 18e minuut scoorde Meron de 4-0, Job de 5-0 in de 21e, Fatih de 6-0 in de 25e en Levi scoorde in de 29e minuut de 7-0!
Helaas werd het laatste doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Dus gingen we met 6-0 de rust in.

Na de rust kwam er een zelfverzekerd VVK JO14 het veld op en was er het besef dat deze wedstrijd niet meer uit handen te geven was. Het verloop ging verder waar de eerste helft geëindigd was en na 10 minuten van de tweede helft scoorde Mahmoud zijn hattrick en stond het alsnog 7-0. In de 48e minuut gaf Meron een voorzet aan Abdul, die vervolgens ook zijn eerste doelpunt maakte. Nu stond het al 8-0! En 1 minuut later scoorde uiteindelijk ook Levi zijn doelpunt. Het was bijna niet meer bij te houden, de ballen vlogen er achter elkaar in. Je zou bijna medelijden krijgen met de ook onervaren tegenstander.
Het spel ging op dezelfde voet verder en er werd weer gescoord door Fatih in de 57e minuut, Levi in de 61e door een assist van Teun en 2 minuten later gaf Teun weer voor aan Levi die weer scoorde. Het stond inmiddels 12-0 met nog 7 minuten officiële speeltijd.
Maar toen begon de vermoeidheid wel toe te slaan en de concentratie nam af. Even minder alert resulteerde toch in 2 tegen doelpunten. Voor Woubrugge toch wel leuk om ook nog te scoren. In de laatste minuut werd er nog gescoord door Meron na een voorzet van Jaimy en was de einduitslag 13-2.
Voor hun eerste wedstrijd hebben ze het uitstekend gedaan en vooral als team gespeeld. Hopelijk houden ze dit vast.