2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

In de week van de dassen-gate in Esch. Mogen de beschermde beestjes wel dan niet blijven graven onder het aldaar aanwezige spoor?  Blijken de dassen helemaal niet thuis te zijn, misschien de volgende keer eerst even aanbellen voordat je de halve dijk afgraaft.

En in de week dat een verzwakt Nederlands Elftal tegen een onthutsende 4-0 nederlaag aanliep tegen “Les Blue” in Parijs. Een inktzwart begin van de tweede periode-Koeman, maar gelukkig wel terug naar “De Hollandsche School” als alternatief voor de Van Gaal-lijn. Had graag gezien hoe Louis naast Truus de wedstrijd aanschouwde en liefdevol in haar oortje fluistert; quem e o maior e quem e o melhor... (*)

Dan naar de wedstrijd tegen de Veteranen van ARC in Alphen. Dit keer was er een meer dan gemiddelde bank te vullen, met een hele 16 man aanwezig. Was dus een redelijke puzzel om, en een goede ploeg te laten starten, en verstandig te wisselen.

Daar we na een afwezigheid van enkele wedstrijden Dennis weer mochten begroeten, was de keuze dus om het elftal rond hem te bouwen. Dennis in de spits met Mike daar omheen.

Na de aftrap namen, zoals als vaker de laatste tijd, wij het initiatief. Maar om echt de bal goed bij de spitsen te krijgen, daar ging toch wel het een en ander mis. Te gehaast, te weinig over de flanken, te veel de trechter in. Maar aangezien ARC zo goed als niet over de middellijn kwam was het toch wachten dat de het gaatje wel gevonden werd, of dat de bal plots voor onze voeten zou komen te liggen. Maar dan gaat het toch mis, op een half uur een diepe bal ARC. Sliding van Hakkie in de 16, wel of niet de man/bal? Maar een ARC-speler wachtte niet op de fluit, en knalde van rand strafschop gebied de 1-0 tegen de touwen.

Zoals te vaak, ondanks overwicht toch een achterstand.  De laatste 15 minuten bleef spelbeeld gelijk, echte kansen kwamen er voor ons niet. Dan maar in de 2de helft de bordjes omhangen. Mike, Ashok en Hakkie aan de beurt voor een reserve helftje. Ed, Theo, en Aad erin.

Gelijk de wedstrijd van Oranje van donderdag maar wij dan als Frankrijk; diepe bal van Aad op Dennis. Dennis even de bal goed leggen voor de verwoestende linker, en zowaar plofte de bal in de verre hoek achter een grabbelende ARC keeper > 1-1 binnen 2 minuten na aftrap 2de helft.

Dat smaakt naar meer. Afjagen ARC verdediging door onze spitsen en middenveld, en zowaar paniek. ARC een perfecte (terug)pas in de diepte voor onze Dennis. Dennis tussen twee man van ARC door en tussen de benen van de doelman > 1-2 voor VVK binnen 5 minuten 2de helft.

Dan nog 40 minuten te spelen, en daarin lieten we ons niet meer verrassen. Druk geven op de opbouw van ARC, en zo dat elke bal van hen in de voetjes van ons kwam. Die strategie werkte uitermate goed, en dan de bal zelf bij een vrije man krijgen om behouden op zoek te gaan naar de 1-3. Diverse mogelijkheden werden gecreëerd, dan pas op 10 minuten van het einde de bevrijdende goal. Diepe bal op Jurjen die de geheel vrij opkomende Theo op rechts vindt, rustig de bal ingespeeld op rand 16 waar onze Ard de bal via lat en achterhoofd doelman ARC tegen het netjes doet spatten.

Dan nog een 10 minuut te spelen. Wedstrijd gespeeld en voor de 4de keer op rij bleven de 3 punten in de Veteranentas van VVK.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Sportlust’46. Daar we in een heerlijke flow zitten, en dat zij niet erg hoog staan, moeten we weer voor de winst gaan.