2396JB
KOUDEKERK AAN DEN RIJN
tel. 071-3413457

Klik hier voor foto's

Ik werd vanochtend wakker en toen realiseerde ik het mij het ineens. Vandaag is mijn laatste competitie wedstrijd bij de veteranen. Na 29 jaar hangen we de ouwe sokken buiten en gooien we de handdoek in de ring. πŸ˜‚En niet allen voor mij, maar ook voor een monument van de vv Koudekerk, keeper Cok Dorrepaal. Sinds zijn geboort lid van deze mooie club. Tot zijn 40e levensjaar in het eerste elftal gespeeld, wedstrijden beslist met fantastisch keeperswerk, 3 doelpunten als keeper gemaakt, spits en topscoorder bij de veteranen geweest en ga zo maar door. Als je niet uitkijkt gaat het hele verslag over deze held.
Gelukkig voor de club is zijn opvolger, zoon Roy ook al lekker bezig en kannhij hopelijk volgende week zijn eerste kampioenschap beleven. Hoe mooi kan het zijn πŸ€—.
Nadat Bart met een of ander lulverhaal had gebeld dat Hakkie langs zou komen met een usb stick, deed ik even voor elven niets vermoedend de garage deur open, toen er in een kerv25 man/vrouw binnen kwam wandelen.
Voordat ik het wist stond ik samen met Cok op een platte car en werden we onder luide muziek en getoeter naar de club gereden. Op de club aangekomen gingen de fakkels aan en werden we onthaald alsof Feijenoord de Conference Leguae had gewonnen
Vervolgens moesten we ons toch ook nog even voorbereiden op de wedstrijd tegen onze vrienden van FC Boshuijzen.
Gelukkig hadden we er allemaal zin in vandaag. De tegenstander werdt direct flink onder druk gezet en de 15e man speelde weer als vanouds over de rechter flank, strooide met voorzetten alsof het niks was en knapte ook nog eens verdedigend het vuile werk op.
Helaas warende de spitsen vandaag niet erg in vorm en werdt er niet veel gedaan met deze op maat gegeven voorzetten.
Maar dan is er nog  altijd nog onze eigen Jurjen Vrommel, die toch weer kans zag om de bal de goal in te frommelen en we stonden met 1-0 voor.
De strak leidende scheidsrechter Nico de Leeuw vond het dan ook na 43 minuten welletjes en we gingen met voorsprong de rust in.
Na de rust probeerden we de draad weer op te pakken, maar de tegenstander was ook goed uit de kleedkamer gekomen.
Voorstopper Adriaan Boer en linksback Aad Arbouw moetsen flink de beuk erin gooien om hun lastige directe tegenstanders van zich af te houden.
Gelukkig maakte Robert vd Voorst de 2-0 . Dit leidde tot 15 minuten gemekker van de Boshuizen grensrechter over vermeend buitenspel ( ECHT NIET !!!!) Gelukkig besloot de scheidsrechter deze grensrechter de rest van de wedstrijd volkomen te negeren en dat leidde uiteraard tot nog meer gemiep.
Uiteindelijk wist Boshuijzen nog wel de 1-2 te maken.
Tenslotte mocht de 15e man in de laatste minuten van de wedstrijd nog een vrije trap nemen net buiten de 16 meter. Uiteraard deed hij zijn bijnaam Adje Latje eer aan en schoot de bal als een streep via de lat over.
Enfin korte tijd later werdt er afgesloten en waren de laatste 3 punten voor Cok en mij binnen.
Dan is de wedstrijd afgelopen en krijg je van al je voetbalmaten een hug  en een high five.
Dan zit het er echt op en dat deed mij meer als dat ik van te voren gedacht had, maar dat is eigenlijk ook wel mooi vind ik.
Dat zegt iets over de sfeer in ons team en hoe we met elkaar omgaan.

Tijdens de 3e helft werden Cok en ik nog verrast met een mooie fotocompilatie van de afgelopen jaren. Het gerstenat stroomde daarna lang en rijkelijk. In dusdanige hoeveelheden dat Keeper Cokkie nog even het metselwerk van de terras muur  bij het clubhuis moest testen om vervolgens met een flinke oorlogswond naar huis te worden gebracht door zoon Roy. Een afscheid met een klapper dus 😳.

Mannen we hebben afgelopen jaren vele hoogte maar voetballend vooral veel diepte punten meegemaakt. Het mooie was dat het toch altijd weer gezellig en leuk was. Ik heb het met heel veel plezier gedaan. De wedstrijden, de sfeer in de kleedkamer, de 3e helft, de kameraadschap, de kaas en champagne middag, de BBQ' s , de speeches en het schrijven van de stukkies........Ik ga het missen !
Weet dat jullie hier iets bijzonders met elkaar hebben en probeer dat vooral vast te houden