Aarlanderveenseweg 1
2445AR
AARLANDERVEEN
tel. 0172-573150

Vandaag reisden we af naar het pittoreske Aarlanderveen voor de laatste wedstrijd van de competitie.
Verscholen tussen de aardappellanden lag het prachtige complex van SV Aarlanderveen al op ons te wachten.
Uitgerust met 2 extra jonge  toekomstige 35+ krachten ( Ayoub & Jappie) hadden we er zin om de strijd voor de laatste keer aan te gaan met z'n allen.
Keeper Cok Dorrepaal had vorige week al definitief afscheid genomen, dus moest de nieuwe keeper Peter van Asch vandaag voor het eerst aan de bak.
Dat hij daar wat nerveus over was bleek vorige week al toen hij zenuwachtig informeerde of de keepershandschoenen we in de tas zaten, maar de 15e man kon hem op zijn gemak stellen met de boodschap dat het allemaal goed zou komen met de keepershandschoenen.
In de kleedkamer aangekomen begon Peter dan ook gelijk driftig in de team tas te grabbelen op zoek naar zijn handschoenen, maar groot was zijn verassing toen hij daar een paar skihandschoenen aantrof.
De 15e man dacht goed voor hem gezorgd te hebben door een paar warme wanten in te pakken, want tsja een keeper met koude handen dat wordt niks 🤣.
Enfin het spektakel ging nog verder want tijdens het inschieten kneusde hij al een vinger en daar kwam tijdens de wedstrijd nog een duim bij. Maar goed hij had er zin in en dat is toch het belangrijkste.
Nadat de door de LBVB ( Landelijke Boeren Voetbal Bond) aangestelde scheidsrechter op zijn fluitje blies onstpon zich een stevig potje voetbal, waarbij Aarlanderveen voorzien van een paar stevige spitsen ( je moet volgens mij min. 100 kg wegen om in dit team te mogen spelen) ons flink onder druk zette en aangezien onze nieuwe keeper nog wat moeite had met de bal klem vast houden ( elk schot ging in 2 keer , Komt waarschijnlijk door z,n vooruit stekende buik, maar een goede keeper moet nu eenmaal een beetje body hebben toch.....) stonden we na ongeveer 15 minuten wel met 1-0 achter.
Het oogde echter allemaal wat chaotisch op het middenveld en in de verdediging.
Laatste man Koen probeerde nog wat orde te brengen door een paar spelers op scherp te zetten, maar daar was onze Jurjen niet van gediend en deze ging eruit voor een vroege wissel. (Jur af en toe ben je een lullo, maar je bent  wel onze lullo! )
In de rust hing de 15e man nu echt zijn schoenen aan de wilgen en konden er wat verse krachten in het veld gebracht worden, waaronder Nico de Leeuw die toch ook wel weer eens een hele helft wilde spelen. Helaas gingen daar 10 minuten van af ivm een gele kaart wegen mauwen tegen de scheidsrechter, maar ook dat moet kunnen tijdens zo,n laatste wedstrijd.
Inmiddels deed Chris Bal ook een duit in het zakje door onze keeper met een prachtig schot te passeren ( chapeau Chris, volgende keer graag aan de andere kant 😜) Dus keken we tegen een 2-0 achterstand aan.
En toen begonnen de veteranen veerkracht te tonen.
Nadat Ayoub was neergelegd in de 16 gaf de scheidsrechter zowaar een penalty, die door Ed Verbree eenvoudig werd ingeschoten 2-1.
Daarna begonnen de zware jongens van Aarlanderveen toch wat moe te worden en zakte de boel wat in, waardoor wij de aanvallen op konden voeren en uiteindelijk wist Michel Duiker in de laatste minuten een korner langs de keeper te koppen en stond het zowaar 2-2.
Wie had dat gedacht. Het leek wel een copie van de thuis wedstrijd tegen Aarlanderveen, waarin wij met 2-0 voorstonden en hun in de laatste minuut de 2-2 maakten.
Nou ja uiteindelijk werden de punten vandaag verdeeld, was iedereen tevreden en had iedereen een lekker laatste potje gespeeld.
Na het douchen haasten we ons naar huis, want het 1e elftal van de vv Koudekerk kon vandaag kampioen worden......en dat lukte ook, waarna zich een spontaan kampioensfeest met bier, hamburgers, friet , gezang en de nodige emoties ontspon.
Tijdens dit emotionele drankgelach werden er toch ook nog wel even een paar zakelijke keuzes gemaakt, genomen en/of besloten.
1e. Hakkie wordt de nieuwe DJ ( wisten we al) maar ook de nieuwe penningmeester van de VE 1.
2e. De grootste verassing is wel dat onze eigen Jurjen ( na een emotioneel appel van Ard Potman en de 15e man) de nieuwe verhalen schrijver wordt ( Kan je lekker je frustraties van je afschrijven Jur en iedereen in de zeik nemen).
Nadat de 15e man zijn zakken echt helemaal vol had, waggelde hij om 22.15 uur naar huis met het idee om zijn laatste wedstrijd verslag te gaan schrijven.
Nou dat is niet helemaal gelukt., maar op zondag na een paar aspirientjes kwam gelukkig de inspiratie weer los.
Mannen dit is mijn laatste verslag legging over de avonturen van een groep ouwe lullen, die zonodig een potje mot voetballuh op zaterdag.
Het was een eer en een genot om met jullie te voetballen. Ik ga het  voetbal en jullie missen ! Pas goed op elkaar, zorg voor elkaar en houd dit bijzondere clubje  vooral bij elkaar.