Kampioenswedstrijd najaarscompetitie v.v. Koudekerk JO11-1

ARC JO11-3

2e klasse 4

8 december 2018 8:45

o17-1 speler

Zaterdagmorgen 8 december 07.00 uur, het komt met bakken uit de hemel en de bomen in Koudekerk gaan flink tekeer.. maar afgelasting is niet aan de orde want we spelen om 08.45 uur op het hoofdveld op kunstgras. Het weer kan de pret niet drukken, de jongens zijn gebrand op winst, langs de lijn onze trouwe supporters dus alleen onze tegenstander ARC JO11-3 staat ons nog in de weg om kampioen in de najaarscompetitie te worden. Dat ARC onderin staat in de competitie betekent niet op voorhand winst want de bal kan nog gek rollen, dus ook vandaag weer maximale inzet.
Het startsein klinkt om 08.45 uur en ook de paraplu's kunnen weer worden ingeklapt want het stopt spontaan met regenen. De eerste paar minuten is al zichtbaar dat de jongens elkaar goed weten te vinden en zo maakt Ruben dan ook de openingsgoal in de 3e minuut, een prachtig afstandsschot over de keeper heen na een strakke voorzet van Justin. In de kleedkamer is de jongens gezegd dat het een echte prestatie is wanneer je kampioen kunt worden, dus vier dat feestje met elkaar als er wordt gescoord. En dat doen ze! Het spel gaat verder, het volgende doelpunt hangt al in de lucht. In de 5e minuut maakt Rayan de 2-0 met een volley, en binnen de minuut krijgt hij een assist van Levi en  daar is de 3-0 met een mooi schot op doel. Langs de lijn horen we al geroezemoes dat het weleens een doelpuntenfestijn kan gaan worden, en dat klopt want nu weet Ruben de bal mooi voor te geven op de schoen van Justin en deze schiet hem zonder aarzeling achter de keeper. En zo is na 9 minuten de stand al 4-0. De supporters aan de lijn hebben nauwelijks tijd om bij te komen van het applaudisseren want in de 10e minuut scoort Rayan met een intikker.  Het spel gaat verder en VvK weet er een corner uit te halen, Justin neemt de corner, het is druk voor het doel, de tegenstander krijgt de bal op zijn hoofd en deze valt achter zijn eigen keeper. Dat maakt de stand na 11 minuten 6-0. Het team loopt als een goed geoliede machine, er is een mooi samenspel, mooie passes in de diepte en ook de flanken worden  vandaag goed benut. Het lijkt even rustig te worden met doelpunten, de jongens komen geregeld gevaarlijk dichtbij voor een volgend doelpunt maar de keeper van ARC steekt daar zo nu een dan een stokje voor. Met zo een tussenstand wil iedereen graag proberen te scoren dus dan wordt de bal niet altijd afgegeven aan de vrije man, maar ach met dit doelsaldo mag dat gebeuren. Nog 10 minuten te gaan en dan is het rust. Tijd voor een doelpunt jongens... En ja hoor daar komt ie de 7-0 van Levi met een assist van Justin. De laatste minuut voor de rust gaat in, Ruben weet de bal aan Levi mee te geven en met een schot is de 8-0 een feit.
Rust! De supporters duiken de kantine in voor een lekker bakkie, iedereen is ontspannen, want ja ook de ouders waren stiekem best zenuwachtig voor deze wedstrijd maar de gekochte confetti, champagne (jaja zonder alcohol) en medailles kunnen tevoorschijn worden gehaald. De koffie is op, de teams staan weer op het veld dus we gaan beginnen aan de tweede helft.
De windkracht lijkt iets toe te nemen, wij hebben nu wind tegen, zou dat invloed hebben op ons spel? ARC komt nu wel meer richting het goal van Max maar met zijn sterke verdedigers Stan, Sil, Thijmen en Sebastiaan is er weinig tot geen gevaar. Na een kwartier spelen is het Justin die wederom weet te scoren na de assist van Ruben, 9-0. Om de spanning te behouden gaan we voor de 10 en goal leeg van Max. De jongens van ARC blijven het wel proberen maar we zijn te sterk en laten ons vandaag niet van de bal zetten, en daar komt de nummer 10 in de 52e minuut van Siebe na aangeven van Rayan. Sil zorgt achterin dat de bal hem niet voorbij komt en geeft de bal dan ook geregeld een harde knal naar voren, dat het hard waait blijkt wanneer hij de bal in de lucht trapt en we de bal als een boomerang zien terugkomen. Maar gevaar, nee dat niet, het lukt ARC niet gebruik te maken van de wind in de rug. En dan ineens in de 57e minuut komt Sebas vanaf achterin naar voren, hij laat de tegenstander achter zich en weet te scoren vanuit een moeilijke hoek, prachtige solo! Elke wedstrijd wordt iedereen gewisseld, nu staan Ruben en Thijmen de laatste minuten aan de kant, zij staan samen te zwaaien met de vlaggen van VvKoudekerk, ja jongens de buit is binnen, maar nog even wachten op het fluitsignaal. En dan in de 60e minuut geeft Sebas een mooie assist aan Levi en daar is de 12-0 en ook het fluitsignaal. Jongens we zijn kampioen!! Nog even snel penalty's nemen voor de vorm en dan snel richting de douches, want het is tijd voor een feestje. Als echt kampioenen zijn de jongens gehuld in de kantine, we zijn trots op de JO11-1 en natuurlijk ook de trainers Jorin en Peter en de leiders Mark en Marcel van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!