3e klasse 2

6 oktober 2018 14:50

6 oktober 2018

derde competitiewedstrijd Woubrugge uit

Nooit gemakkelijk uitvoetballen bij Woubrugge. Vaak veel fysieke strijd en toch wel erg weinig punten mee naar Koudekerk. Deze keer was het compleet anders. Zaterdag kwamen twee teams op het veld wat beide met 1 – 1 gelijk gespeeld hadden tegen H.V.V. Woubrugge zetten ons direct vast en jaagde onze achterhoede goed op. Een beetje zenuwachtig, wat lastig en soms met wat geluk speelde wij ons prima onder de druk uit. Eenmaal op het middenveld terechtgekomen domineerde wij het voetballen en kregen na prachtige combinatie steeds meer ruimte in de voorhoede. Op het snelle en wat platte kunstgras zorgde Geert met een voorzet voor het eerste gevaar richting het vijandig doel. Mede door de nieuwe tactiek wat Kors goed uitgelegd had, kregen wij erg veel ruimte uit de tweede lijn met veel lopende spelers. Zo zag Cedric Thom helemaal aan de andere kant vrijkomen en met een geweldige crossbal stond Thom voor de keeper en lobde de bal heel goed over de keeper heen. 0 – 1!! Wat een mooie beloning, de eerste goede kans direct raak. Snel na de goal bleven wij goed combineren en een geweldig één twéétje tussen Jan en Thom kreeg Jan de bal prima bij Robbert die de bal achter de keeper weet te frommelen. 0 – 2 !! wat een weelde zeg en wat zijn wij effectief met de kansen die wij krijgen. Snel daarna kreeg de nummer 11 van Woubrugge een lange bal. Net geen buitenspel en Geert in de achtervolging. Helaas lukte het Geert niet om hem in te halen en schoof deze nummer 11 de bal precies in de verre hoek. Thomas kon hier net niet bij en de spanning was terug. 1 -2. Wij bleven, ondanks de druk van Woubrugge, het betere van het spel houden en mooie combinaties tot aan de 16 meter. Toch moest Thomas bij een 1 tegen 1 situatie redding brengen end e gelijkmaker voorkomen. In het laatste kwartier van de eerste helft werd de wedstrijd in feite beslist. In de 32e minuut door een prik goaltje van Cedric op aangeven van Thom en in de 42e minuut opnieuw Cedric met een prima geplaatst balletje in de verre hoek na een mooie assist van Jan. In de rust was het een vrolijke boel in de kleedkamer maar werd er terecht gewaarschuwd voor de eerste 20 minuten na rust. Belangrijk om deze 20 minuten zonder tegengoal door te komen zodat Woubrugge geen hoop meer zou krijgen.  Dit lukte voortreffelijk want in de 52e minuut gaf Jan zijn 3e assists  van de middag door de corner ver achter in de 16 te krijgen waar Thom in twee keer de bal hard op doel schoot. Keeper schatte deze bal wat verkeerd in en VVK stond op

1 -5!! Ongekende situatie en wij scoren nu bijna alle kansen die wij krijgen. De zesde goal hebben wij gemaakt in de 63e minuut. Een assist van Olaf en een prima doelpunt van Robin. In het laatste kwartier van de wedstrijd gebeurde er nog genoeg. Gele kaart voor herhaaldelijk praten en klagen van de nummer 7 van Woubrugge. 10 minuten rusten en Woubrugge staat met 10 man. Onze vrije mannen werden Gino en Felix. Mooie combinaties en elkaar de bal gunnen leverde nog twee geweldige schoten op van Cedric. Eentje spatte uiteen op de lat. Er kwam echter geen verandering in de stand. Deze bleef 1 – 6 en VVK JO19 blijft ongeslagen in de competitie. Geweldig mannen, wij hebben opnieuw genoten van jullie inzet en spel deze middag,