30 oktober 2010 8:45

Jay Langejans

F1 wint tegen DoCoS en speelt beste wedstrijd van het jaar………

By: Jay on 30-10.2010

Vandaag moesten we thuis tegen DoCoS. Dit was een tegenstander die al eerder van ASC wist te winnen. Wij speelden gelijk tegen ASC, dit zal dus ook weer een zware pot gaan worden. Vandaag zullen we ook voor het eerst het veld opkomen in onze schitterende nieuwe trainingspakken. Deze zijn gesponsord door Thijs zijn vader. Ludo kreeg als dank in de kleedkamers een mooie elftalfoto van de mannen in trainingspak. Ludo, namens spelers en ouders heel erg bedankt hiervoor, TOP!

Toen de wedstrijd begon zagen we gelijk een gedreven F1 met veel passie.

Vanuit achter werd direct de eigen man opgezocht en goed aangesloten. Ook zagen we dat de bal eerst aangenomen werd en daarna de combinatie werd gezocht. De training van de laatste weken had dus geen windeieren gelegen ………. Na 3 minuten wisten we al de voorsprong te pakken door een afstandschot van Julian 1-0. Zo dat was een lekker begin. Helaas was DoCoS hier niet van onder de indruk en deze mannen wisten binnen 1 minuut alweer de achterstand recht te buigen 1-1. Maar onze mannen lieten vandaag zien waartoe ze echt in staat waren en na 8 minuten was er een mooie pass van Koen op Sem die 2 man uit kapte en de bal de touwen in joeg 2-1. In de 11 minuut was het weer Sem die zijn man uitspeelde en nu de bal strak voor gaf. Jay wachtte niet af en nam de bal vanuit de lucht op zijn pantoffel en joeg de bal strak de hoek in 3-1. Tjonge wat zaten we er fel op. Achterin werd er door Koen, Dimitrie en Noah geen centimeter gegeven aan de tegenstander en werd er in balbezit direct goed aangesloten. DoCoS had het niet getroffen om ons vandaag in deze vorm te treffen, want we waren niet te stoppen. In de 14de minuut was het alweer raak. Door goed doorjagen van onze mannen kwam de bal weer in ons bezit (jaha ook op het middenveld en voorin werd er geen ruimte of tijd gegeven). Na zijn man uitgekapt te hebben probeerde Jay het met een afstandschot en als een parel vloog de bal de kruising in 4-1. DoCoS liet het er uiteraard niet bij zitten en probeerde alles uit de kast te halen. Na een paar goede reddingen van Thomas viel in de 16de minuut toch de verdiende goal 4-2 voor deze mannen. Gelukkig wisten we voor de rust zelf nogmaals te scoren. Vanuit een afstandschot van Thijs ging de bal via een DoCoS speler het doel in en konden we met een stand van 5-2 limonade gaan drinken. In de 2e helft was het beeld niet anders. VVK was oppermachtig en ging gewoon door met scoren. In de 21ste minuut was het Sem die met een schuiver de stand op 6-2 bracht. Nog geen 2 minuten later was het Julian die weer met een afstandschot de keeper wist te verschalken 7-2. Nog geen minuut later was er alweer een corner voor VVK. Thijs draaide de bal mooi hoog in maar Sem wist op het laatste moment net nog te bukken (was je schoenveter los Sem….hihihi), hierdoor viel de bal voor Jay zijn voeten en deze schoot de bal tegen de touwen 8-2. In de 28ste minuut was het weer raak voor Jay en bracht daarmee de stand op 9-2. In de laatste minuut wist DoCoS toch nog scoren waarmee de eindstand op 9-3 kwam. Mannen jullie hebben vandaag ijzersterk gespeeld. Met name het voetballen zonder bal (op de tegenstander dekken, aanschuiven bij balbezit en vrij lopen) was erg goed. Top gedaan!

Groetjes van een trotse vader / trainer .