Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

14 mei 2016 14:30

Kolsteren, R.

Opstelling Koudekerk 1

Met in het achterhoofd de nacompetitie die volgende week begint heeft Koudekerk de laatste wedstrijd met een wanprestatie afgesloten. Zonder een groot aantal basiskrachten was het kansloos tegen een gedreven spelend W.D.S. De 7 – 2 uitslag had nog veel dramatischer kunnen zijn dan het nu was.

Al binnen een kwartier was de wedstrijd in Driebruggen gespeeld. Via Rik wils en Mark Venhuis was het 2 – 0 en mocht Koudekerk van geluk spreken dat de schade niet groter was.  Koudekerk, spelend met de A/Junioren Daan van Randeraadt en Sander  Weijman in de basis, speelde duidelijk met de nacompetitie in het achterhoofd. W.D.S. wilde de 6 – 2 nederlaag van de wedstrijd in Koudekerk goedmaken. Toen Rik Wils ook nog voor de 3 – 0 zorgde leek het over. Vlak voor rust kwam Koudekerk via een gelukje op 3 – 1 toen een voorzet van Yvar de Groot achter doelman van Duuren waaide. Even dacht men bij Koudekerk er na de rust nog een wedstrijd van te kunnen maken maar nog voor het rustsignaal had de thuisploeg de marge weer hersteld en was 4 – 1 de ruststand.

Na de rust waren Bryan van Delft en Sander Blijleven in het veld gekomen voor Erwin de Best en Fabian Roosenbrand. Veel maakte het niet uit, Koudekerk bleef inspiratieloos spelen en W.D.S. kon met grote regelmaar richting het doel van Sam van Tongeren opstomen. Bryan van Delft bracht Koudekerk nog wel op m4 – 2 maar vanaf de aftrap was het gelijk weer raak en mocht W.,D.S. de schiettent openen. Het was aan het gebrek aan scherpte te wijten dat de score op 7 – 2 bleef steken want de dubbele cijfers hadden er zomaar in kunnen zitten.

Na 90 minuten telde scheidsrechter Kolsteren er dan ook gelukkig geen tijd bij, Koudekerk kan zich op gaan maken voor de nacompetitie. Het treft daarin volgende week Hillegersberg en krijgt diezelfde ploeg de dinsdag erop thuis. Mocht die dubbele ontmoeting winnend worden afgesloten volgt er een poule met drie ploegen waarvan de winnaar zich plaatst voor de tweede klasse.