Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

21 september 2013 14:30

Doesburg, J.S.M.

Koudekerk 1 – LSVV

Na de enige afgelasting van vorige week in de 3de klasse A stonden de spelers van Koudekerk weer te popelen om de goede competitiestart een goed vervolg te geven. Een thuiswedstrijd tegen promovendus LSVV, dat laatste staat na 2 verliespartijen, is dan een ideale tegenstander om de volgende 3 punten te pakken. Hoofdtrainer Alex Redel ontbrak vanwege werkzaamheden in het zuiden van Spanje. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden in de maand september zijn er minder aantrekkelijke werkplekken te bedenken. De spelers zijn op de donderdagavond al ingelicht over de opstelling en wat er van ze verwacht wordt tegen de Leidse studenten. Blijkbaar was nog niet iedereen met de wedstrijd van Zaterdag bezig, aangezien selectiespeler Martijn Vonk zich afvroeg of hij ook rechtstreeks naar het complex van LSVV mocht afreizen. Door de absentie van Alex werden zijn werkzaamheden deze zaterdag overgenomen door het interim duo Peter Vlasveld/Jarno Verweij.

LSVV begon het duel aan de Gruttolaan feller en maakte het Koudekerk in de eerste vijftien minuten knap lastig. Echter, beide ploegen konden op dat moment nog maar weinig creëren. Net als BSC startte LSVV in een 4-4-2 formatie. Hierdoor was Koudekerk genoodzaakt achterin wat kleine aanpassingen te verrichten. De twee spitsen werden bewaakt door Christian Vergunst en Martijn Vonk. Dit kunstje kan je wel aan beide heren overlaten, want ik heb de spitsen van LSVV nauwelijks gezien tijdens de wedstrijd.

Namens de rood-witte brigade kreeg Erwin de Best de eerste kans op de openingstreffer. De doelpoging van de Pitbull miste kracht waardoor de  LSVV-doelman makkelijk kon redden. Kort daarop moest ook Kneulman redden op een schot vanaf randje. De voormalige werknemer van McDonalds pareerde uit goed schot uit de tweede lijn en liet deze zaterdag wederom zien een betrouwbare sluitpost te zijn voor het keurkorps van Redel. Zowel de bezoekers als Koudekerk creëerde weinig opgelegde kansen, maar net als in het vorige duel opende Yvar de Groot de score. Op aangeven van aanvaller Mitchell Jansen was de blonde middenvelder koelbloedig oog-in-oog met de keeper van LSVV.

Waar De Groot tegen BSC nog brulde van geluk, was hij nu minder uitbundig. Zijn zelfverzekerde reactie hierover na de wedstrijd was: “het scoren begint al te wennen en brengt nu minder emoties met zich mee”.  Deze treffer kwam gezien het spelbeeld een beetje uit de lucht vallen, maar was desalniettemin zeer welkom.
Naarmate de 1ste helft vorderde kwam Koudekerk iets meer aan voetballen toe, maar niet goed genoeg om in de rust tevreden over te zijn. De verdedigers van LSVV konden maar weinig grip krijgen op local hero Mark van Leeuwen. In een actie richting de goal maakte de verdediger een lichte overtreding op de onnavolgbare flankspeler en de scheids besloot hiervoor te fluiten. Koudekerk werd hierdoor benadeeld omdat Mark alsnog op de been bleef en de weg naar de goal was vrijwel open. Een aantal minuten voor rust wist Mark zich tussen drie man vrij te spelen op de rand van het zestienmetergebied. Hij kwam in een ideale positie om af te ronden, maar besloot de bal breed te leggen op een medespeler. Kans verkeken. Vlak voor de rust kreeg LSVV nog kans op een gelijkmaker, maar gelukkig bleef dit Koudekerk bespaard en konden zij met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Rick van Tol was zich inmiddels in de rust gaan warmlopen en mocht na vijf minuten in de tweede helft invallen voor Jeroen van Munsteren. Niet lang daarna kon Koudekerk al profiteren van een fout bij LSVV. Een speler van hen probeerde een bal terug te koppen naar de keeper, maar deze bal belandde pal voor de voeten van nieuwkomer (en mede topscorer) Sidney de Schepper. Sidney, met roots in Hazerswoude, wist dit buitenkansje prima te benutten en liet de keeper kansloos. 2-0 Koudekerk! Koudekerk komt verder nauwelijks in gevaar. De pijp bij LSVV begint langzamerhand leeg te geraken en dit is voor Koudekerk het moment om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de 67ste minuut dient zich de volgende wissel aan voor Koudekerk. Mitchell Jansen maakt plaats voor Oege Pennin. Enkele minuten later mag ook broer Akke Pennin het veld betreden. Erwin de Best verlaat voor hem het veld.

De ruimtes worden steeds groter en LSVV kan het steeds moeilijker belopen. Mark van Leeuwen wist weer eens te ontsnappen van zijn bewaker, maar werd net buiten de doelgebied va n LSVV gevloerd door de keeper van Leidenaren. De scheidsrechter geeft een vrije trap, maar laat na de rode kaart te trekken. In de laatste fase van de wedstrijd kan Koudekerk nog twee keer te scoren. Tweemaal leed LSVV balverlies en wist Koudekerk snel om te schakelen. De 3-0, gemaakt door Rick Van Tol ontstaat na een snelle aanval/combinatie opgezet door Oege, Yvar en Mark. De toeschouwers achter het doel waren blij met zijn goal en Rick was zelf ook content met het feit dat hij vandaag mocht scoren. Hij was rond middernacht nog gespot met (alweer) een blondine aan zijn arm, maar eenmaal bij de voordeur aangekomen stuurde deze jonge dame hem onverrichter zake weer naar huis. Zij snapte blijkbaar de belangen van Koudekerk beter dan Rick zelf en liet niet toe dat hij zijn spreekwoordelijke kruit al in de nachtelijke uren zou verschieten.
Oege Pennin mocht vervolgens na een assist van Bas de 4-0 aantekenen en schoot overtuigend de bal in het doel van LSVV. De 4-0 was ook gelijk de eindstand en tevreden over het resultaat kon Koudekerk de kleedkamer op gaan zoeken. Vooral Micheal Kneulman was zeer verheugd dat hij nogmaals de “nul van kneul” had weten te behouden. Dit viel voornamelijk op omdat dit feit al snel op facebook geplaatst was. Het kan haast niet anders dat hij zijn smartphone in direct bereik heeft liggen tijdens de wedstrijd. Is er nog sponsorbudget voor een WI-FI hotspot bij de doelgebieden van Koudekerk? De Pupil van de week had vooraf minder vertrouwen in Kneulman en voorspelde een tegengoal.

Het interim trainers duo was blij met het resultaat, maar gematigd tevreden over het vertoonde spel. Peter Vlasveld had na de weinig commentaar op het verloop van de wedstrijd, maar Jarno Verweij wou er nog wel even aan toevoegen dat het een gemiste kans was om Arjen Linstra niet te selecteren voor deze pot tegen LSVV. De bonkige spits van het tweede verkeert al weken in een bloedvorm en met hem erbij had de score nog hoger kunnen uitvallen.