Zwammerdam 1 - Koudekerk 1

Zwammerdam 1

Maarten van Riesen (intikker)
Maarten Cave
Lars Kremer

20 oktober 2012 14:30

Burger, P.J.

Koudekerk onderuit in Zwammerdam.

Zwammerdam en Koudekerk, de onderlinge wedstrijden kenden de laatste keren wel met regelmaat een winnaar alleen waren dat meestal de bezoekers. Wat dat betreft had Koudekerk de beste papieren, maar da resultaten uit het verleden etc. ging vandaag niet op.

Marcel Valk moest het vandaag doen zonder Richard van Heijningen en Mark van Leeuwen, dat betekende dat Rick van Tol voor het eerst dit seizoen in de basis mocht starten. Akke Pennin was de vervanger van Mark van Leeuwen. De eerste helft was gelijkopgaand, beide ploegen speelde voorzichtig en dat betekende derhalve dat er weinig voor de beide goals gebeurden.  Koudekerk leek de betere ploeg voor de rust maar ging wel met een achterstand de rust in. Vlak voor het rustsignaal was het een schot van Klaas Zwijnenburg wat naast leek te gaan. Rob Platteel wilde de bal echter pakken en liet deze los waarna Maarten van Riessen de bal simpel binnen kon schieten.

Na rust duurde het even eer Koudekerk weer aan voetballen toe kwam, het had nog het geluk dat Platteel een vrije trap op zeer fraaie wijze wist te keren en daarmee een definitief einde van de wedstrijd wist te voorkomen. Pas in het laatste kwartier wist Koudekerk weer gevaarlijk te worden. Tot twee keer toe was het Zwammerdam keeper Rob Vrisekoop die zijn ploeg redde. Vlak voor tijd leek dan toch de gelijkmaker te vallen. Oege Pennin kopte hard in maar de paal redde de geslagen Vrisekoop.

Marcel Valk reageerde gelaten na afloop, volgens de trainer had zijn ploeg over de gehele wedstrijd recht op een punt maar had het ook vlak na rust 2-0 kunnen zijn.  Volgende week krijgt Koudekerk kans op herstel. ROHDA `76 is dan de tegenstander aan de Gruttolaan.

Opstelling Koudekerk: Rob Platteel, Dimitri v/d Berg(82.Bart v/d Hulst),Christian Vergunst©, Tijs v/d Hoorn, Fabian Roosenbrand, Cedric Borgers, Roy v/d Berg, Bas van Heerdt, Rick van Tol, Oege Pennin, Akke Pennin(74. Jeroen Koot)