Koudekerk 1 - Moerkapelle 1 - Voetbal Vereniging Koudekerk

Koudekerk 1 - Moerkapelle 1

Koudekerk 1 - Moerkapelle 1

Koudekerk 1

5 - 1

Moerkapelle 1

15'
20'
Arco Verweij
Tijs van der Hoorn (vrije trap)
33'
33'
Jeroen Hertog

Competitie

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

Datum

10 december 2011 14:30

Scheidsrechter

Merkestein, C.

Accommodatie

Onbekend

Positief einde van 2011 voor Koudekerk.

 

Al zal het niet zo zijn als was verwacht mar Koudekerk zal toch met een positief gevoel 2011 achter zich laten. Was er vorige week de 0-4 overwinning bij Schoonhoven, de laatste competitiewedstrijd tegen Moerkapelle werd met een klinkende 5 – 1 gewonnen. Hierdoor passeert Koudekerk Zwammerdam, slaat het een gaatje naar de onderste twee plaatsen en door de resultaten van de clubs net boven Koudekerk komen deze ook weer in zicht.

 

Het was simpel voor Marcel Valk om zijn basis op te stellen, never change a winning team. Dus Lars v/d Haven wederom in de spits en Ruben v/d Berg op het middenveld. Koudekerk was er duidelijk veel aan gelegen om de lijn van vorige week door te zetten. Moerkapelle werd gelijk onder druk gezet en binnen een kwartier was het al raak. Mark van Leeuwen werd bediend door Ruben v/d Berg, draaide weg van zijn bewaker en schoot de bal langs de verbouwereerde Matthew Dubbis. Op zich was het niet vreemd dat de goal kwam van een vleugelaanvaller want met name op de vleugels was Moerkapelle zwak te noemen. De beide backs van Moerkapelle werden regelmatig te kijk gezet, kregen geel en mochten blij zijn dat ze met de rust nog op het veld stonden. Jeroen hertog haalde eerst vol door op Mark van Leeuwen om het even later van achteren te vloeren en aan de andere kant vod Arco Verweij het nodig om met geel op zak Stefan van Tol bij een ingooi tegen de grond te lopen. Gelukkig voor beide heren voelde de scheidsrechter het goed aan en bleef beide een aftocht voor de rust bespaard. Een tweede tegengoal bleef Moerkapelle niet bespaard. Leidend voorwerp was nu keeper Matthew Dubbis. Een vrije trap werd door Tijs v/d Hoorn direct op goal getrapt en verdween door de handen van de keeper in het net. Zo kon Koudekerk weer comfortabel de rust in.

 

Na de rust bleef Lars v/d Haven achter in de kleedkamer, de spits was voor rust onaangenaam in botsing gekomen met keeper Dubbis, gevalletje Hummer v.s. Suzuki Alto met Lars in de rol van de Alto. Gevolg pijnlijke rug en Ribben. Rick van Tol kwam hem vervangen. Vervolgens gaf Koudekerk twintig minuten een soort van gala voorstelling waarin het drie keer scoorde en de ene goal nog mooier als de ander. Roy v/d Berg schoot de 3 – 0 binnen, Tijs v/d Hoorn op aangeven van Rick van Tol de 4 -0 en de mooiste was de 5 – 0,. Mark van Leeuwen zette zijn bewaker weer eens te kijk en Ruben v/d berg legde de bal op het hoofd van Roy v/d Berg. Dubbis kon alleen maar kijken. Hierna geloofde Koudekerk het wel. De drang naar voren werd wat minder en heel af en toe mocht Moerkapelle in de buurt va Michael Kneulman komen. Dat er nog een doelpunt viel te noteren had eigenlijk niemand op gerekend maar de inzet van Brend Hoogma werd door Richard van Heijningen achter zijn eigen doelman gewerkt en hiermee voorkwam Richard het 2e clean sheet van Michael Kneulman op rij, dit tot grote ergernis van de Koudekerk doelman. Je zou bijna aan omkoping denken.

 

Koudekerk deed met deze winst goede zaken, passeert Zwammerdam en komt op 1 punt van Rohda en Berkel en 2 punten van Perkouw en BSC.  Het kan in 2012 nog alle kanten op. Koudekerk hervat de competitie op zaterdag 21 januari thuis tegen CVC Reeuwijk.

 

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Stefan van Tol, Christian Vergunst, Richard van Heijningen©, Fabian Roosenbrand, Cedric Borgers, Ruben v/d Berg(76. Daniel Wildschut), Tijs v/d Hoorn, Roy v/d Berg, Lars v/d Haven(46.Rick van Tol), Mark van Leeuwen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!