Koudekerk 1 - BSC '68 1

14 mei 2011 14:30

Noordhoek, J.

Koudekerk besluit seizoen met zege op B.S.C.`68

Voor een wedstrijd waarbij er niets meer op het spel stond was de eerste minuut erg vol spektakel. Daarna was het eigenlijk over. Koudekerk won, B.S.C.`68 speelt nacompetitie en voor de rest was het eigenlijk een saai potje voetbal.

De wedstrijd was koud begonnen toen scheidsrechter Jeroen Noordhoek al naar de stip wees, Roy v/d Berg was door Remco Bor naar de grond getrokken en Ruben v/d Berg schoot de toegekende strafschop in twee instanties binnen. Dit was het meest opwindende moment in de eerste helft van een wedstrijd tussen Koudekerk en B.S.C. die de boeken in zal gaan als de meest saaie derby ooit. Slechts 1 gele kaart, voor Richard van Heijningen. Voor de rest viel er weinig te noteren.

In de rust kwam Oege Pennin, ontbrak tegen Kagia door een verblijf in Amerika, in het veld voor Stefan van Tol en wist af en toe nog wat te brengen in het aanval spel van Koudekerk. De 2 – 0  van Richard van Heijningen kwam tot stand met dank aan het erbarmelijke veld. Keeper Hugo Hoek leek de bal rustig te kunnen pakken maar tot zijn grote verbazing veranderde de bal na een stuit ineens volledig van richting en was Hoek ineens kansloos. De 2 – 0 voorsprong en het feit dat er voor Koudekerk geen belang meer op het spel stond gaf Pieter van Zoest de mogelijkheid het gebaar te maken naar Wouter Reijneveld. Bijna het hele seizoen was Reijneveld bankzitter geweest maar nu mocht hij het laatste half uur Michael Kneulman vervangen. Niet dat hij het echt druk kreeg, slechts 1 keer moest hij optreden. De eindstand van 3 – 0 was het mooiste moment van de middag, Ruben v/d Berg maakte met een fraaie beweging de derde Koudekerkse treffer. Koudekerk neemt afscheid van Trainer Pieter van Zoest met een 3-0 overwinning. Volgend seizoen zal ook Dennis Bos niet meer in het eerste elftal te zien zijn. Na 10 jaar koudekerk 1 doet de aanvoerder een stapje terug, het zal even wennen zijn. Dennis is een boegbeeld geweest voor de club waar hij zich als Alphenaar thuis is gaan voelen.

Koudekerk sluit het seizoen af op de zesde plaats en kan terug kijken op een wisselvallig seizoen, goede wedstrijden werden afgewisseld met complete wanvertoningen. Volgend seizoen staat de ploeg onder leiding van Marcel Valk. Waarschijnlijk zijn ook dan de verwachtingen weer hoog.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman(63. Wouter Reijneveld), Simon van Leeuwen, Christian Vergunst, Dennis Bos©, Jeroen Koot, Cedric Borgers(67. Remco Muller), Ruben v/d Berg, Richard van Heijningen, Robert Koot, Roy v/d Berg, Stefan van Tol(46. Oege Pennin)

Toeschouwers: 125