Koudekerk 1 - Be Fair 1

Remco Muller (schot)

2 april 2011 14:30

Spaans, H.

Koudekerk in ondertal naar punt tegen Be Fair.

Vanaf het moment dart Christian Vergunst de rode kaart kreeg was de gedachte bij Koudekerk met een punt zijn we tevreden. Na 90 minuten was men misschien wel tevreden maar besefte men ook dat het in ondertal de beste kansen had gekregen en misschien wel meer had moeten hebben.

Bij Koudekerk was Ruben v/d Berg terug in het elftal en dat ging ten koste van Oege Pennin. Roy v/d Berg was weer de diepe spits. Bij het begin van de wedstrijd bleek al snel dat de twee ploegen op het veld niet het beste voetbal speelde. Dit resulteerde in slordig voetbal met veel balverlies en zo werd het eerste kwartier een foutenfestival met slechts twee goals, keurig verdeeld. Na 10 minuten was het Bas v/d Lugt die simpel kon wegdraaien bij Christian Vergunst en Michael Kneulman kansloos liet. Drie minuten later was het alweer gelijk. Uit een vrije trap van Mark van Leeuwen was het Remco Muller die voor zijn tegenstander kroop en zo keeper Jan Willem Schoneveld kon passeren en beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht.  Hiermee was de doeltreffendheid van de ploegen voor de eerste helft op. Wel nog kleine kansen maar de stand was gelijk aan het veld spel.

De tweede helft was een stuk levendiger, Koudekerk leek op achterstand te komen toen Geoffrey Oliveira de bal achter Kneulman kopte maar deed dit van uit buitenspel positie en dus ging dit feestje niet door. Even later kon koudekerk met tien man verder, Christian Vergunst hield Mohammed el Azzouti vast aan het shirt en dit was volgens de scheidsrechter een doorgebroken speler en Vergunst kon met rood naar de kleedkamer. Vreemd genoeg bleef Be Fair met vier man achterin spelen en dus besloot Pieter van Zoest nog niet tot het inbrengen van een extra verdediger. Cedric Borgers ging iets meer naar achteren voetballen en  zo kon Koudekerk gewoon met drie aanvallers blijven spelen. Met een man minder kreeg de ploeg zelfs de beste kansen. Zo waren er vrije trappen waar Schoneveld allen opkon boksen en de beste kans was er zelfs voor Oege Pennin. De spits was nog maar nauwelijks Robert Koot komen vervangen toen hij vol kon uithalen en Schoneveld tot het uiterste dwong. Helaas voor de thuisploeg lukte het de keeper er nog en handje tegen te krijgen anders had Koudekerk zomaar met de overwinning er vandoor gegaan. Het zou voor de getoonde inzet een beloning zijn geweest want hoewel het veldspel niet geweldig was speelde de thuisploeg met inzet en behaalde daarop een punt.

Zowel Koudekerk als Be Fair schieten niet veel op met dat punt, de ploegen blijven 8e en 9e op de stand. Voor Koudekerk wacht volgende week Floreant en de week daarna heeft men wellicht de kans het kampioensfeestje van Valken te verpesten.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon van Leeuwen(90.Jeroen Koot), Christian Vergunst, Dennis Bos©, Richard van Heijningen(66.Vince van Goozen), Cedric Borgers, Ruben v/d Berg, Remco Muller, Robert Koot(68.Oege Pennin), Roy v/d Berg, Mark van Leeuwen.

Niet ingezet: Nick van Houten, Wouter Reijneveld