BSC '68 1 - Koudekerk 1

Ferry Blonk

19 februari 2011 15:00

Burg, P.N. van der

Koudekerk laat B.S.C.`68 ontsnappen.

Vooraf had men bij Koudekerk getekend voor een gelijkspel tegen B.S.C. maar na afloop zal er het beste gevoel over de uitslag bij de thuisploeg zijn geweest want een nederlaag met 1 -3 had helemaal niet vreemd geweest. Kortom, Koudekerk heeft zichzelf te kort gedaan.

Koudekerk begon de wedstrijd met Dimitri v/d Berg als vervanger van Vince van Goozen(Geblesseerd)/Christian Vergunst(Vakantie) en Robert Koot op de plaats van Stefan van Tol. Verder zat Nick van Houten op de bank. De beginfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg en had Keeper Michael Kneulman het eerste werk weer moeten verrichten om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Juist toen koudekerk het overwicht leek te gaan nemen was het Wouter van Klink die voor de thuisploeg de score opende. Koudekerk liet zich niet ontmoedigen en nam het heft in de wedstrijd over, Mark van Leeuwen gaf de bal voor en toen Ferry Blonk ineens Oege Pennin zag komen wist de verdediger niets anders dan de bal met de hand te onderscheppen. De toegekende strafschop werd door Pennin feilloos achter de kansloze Eric Meijer geschoten.  Dat het met de rust nog 1 – 1 stond was niet bepaald volgens het spelbeeld. Richard van Heijningen stuitte op Meijer en schoot vervolgens de rebound tegen de paal en in de slot minuut van de eerste helft was het Mark van Leeuwen die tot twee keer vrij voor Meijer kwam en tot twee keer toe de keeper niet wist te passeren.

De tweede helft was eveneens voor een groot deel voor de bezoekers, Oege Pennin, mark van Leeuwen en Remco Muller waren dicht bij een treffer maar op de een of andere manier lukte het niet om de bal in het doel te krijgen. Was het keeper Meijer niet die er een hand of voet tussen kreeg was er wel een verdediger die in de weg stond. Pas de laatste tien minuten kwam de thuisploeg onder de druk uit en moest Koudekerk nog oppassen dat het niet met een nederlaag naar huis kon, maar B.S.C.`68 had het ook vandaag niet. Net als in de vorige twee wedstrijden was het besluiteloos voorin en  na afloop zal men in Benthuizen het meest gelukkig zijn geweest met 1 punt, koudekerk had het gevoel er 2 te hebben verloren.

Volgende week speelt Koudekerk thuis tegen Woubrugge, deze ploeg is in de winning mood en staat ondertussen  nog maar 2 punten achter op Koudekerk. De roodwitten zijn dus gewaarschuwd.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon van Leeuwen, Dimitri v/d berg, Dennis Bos©, Richard van Heijningen, Ruben v/d berg, Remco Muller, Stefan de Wit(64. Nick van Houten), Robert Koot, Oege Pennin, Mark van Leeuwen

Niet ingezet: Bart v/d Hulst