Gruttolaan 13
2396JB
KOUDEKERK AAN DEN RIJN
tel. 071-3413457

Vandaag stond de streekderby op het programma: Koudekerk JO15-1 tegen Bernardus JO15-1. De spanning was al vooraf voelbaar….Bernardus liet via het Insta account weten er klaar voor te zijn en verwees daarbij naar het in september door Koudekerk verloren duel (2-1) in de bekerronde (zie de 2 foto’s).

Bernardus dacht Koudekerk vandaag in eigen huis wel even te kunnen verslaan….maar niets bleek minder waar. Waar Koudekerk het in september met invallers moest doen omdat Juan en Sil in verband met blessures ontbraken, was ons team nu weer op volle sterkte…..en uit op revanche!

Onder aanvoering van Juan begon Koudekerk met goede strijdlust aan de match. Levi en Kamil begonnen als wissel en namen plaats in de dug-out naast coaches Yvar en Ricardo en leider Mark.

Koudekerk wacht niet af en begint direct aanvallend en zet druk op Bernardus. Na 5 minuten is er het eerste echte aanvalletje op doel van Bernardus. Vlak daarna raakt Siebe even gewond omdat hij op zijn hoofd geraakt is. Ricardo snelt het veld op en met wat water en troost kan Siebe al snel weer verder en wordt het spel hervat.

Bernardus wil natuurlijk ook graag richting doel van Koudekerk, dus worden ook even gevaarlijk, maar de Koudekerkse verdediging geeft het niet weg.

Vanuit een vrije trap, genomen door Giel wordt er via Ruben en Juan een mooie aanval opgebouwd en dat levert een kans op voor Stijn, maar helaas schiet hij de bal net over het doel van Bernardus.

In deze fase van de wedstrijd zijn de teams aan elkaar gewaagd. Ook Bernardus bouwt een aanval op, maar Jarno staat als een huis en blokkeert de aanval. Het levert een corner op voor Bernardus, maar het levert geen doelpunt op.

Koudekerk bouwt direct weer een aanval op via een ingooi van Sil en aanval werk door Ruben en Justin op de flanken. Juan wordt als spits aangespeeld, maar wordt vlak voor het 16 meter gebied genadeloos onderuit gehaald door Bernardus. Het levert Koudekerk  een vrije trap op die genomen wordt door Giel, de bal wordt door een speler van Bernardus van richting veranderd en beland over de achterlijn. Helaas geeft de grensrechter (van Bernardus) aan dat het een keeperbal is, dus Koudekerk loopt een corner mis. Koudekerk laat zich niet kisten en gaat direct door met de aanval. Juan komt voor doel, maar raakt de bal niet lekker waardoor hij ver naast gaat.

Even later is er weer een schot op doel door Juan, maar deze gaat net naast en de keeper van Bernardus zit in de goede hoek. De bal kaatst terug, Ruben probeert het nog, de keeper grijpt weer mis, Ruben probeert het nog een keer, maar helaas gaat de bal er niet in.

Een volgende aanval die door Stijn wordt opgebouwd richting Juan ziet er mooi uit, maar de keeper van Bernardus houdt het hoofd koel en voorkomt dat er gescoord wordt.

Bernardus is in deze fase vooral bezig om aanvallen van Koudekerk te pareren en loert op een counter. Keeper Jasper heeft in deze fase weinig te doen, behalve zijn teamgenoten van aanwijzingen voorzien. Hij is hier bij een stuk minder luidruchtig dan de keeper van Bernardus, die heeft een zodanig volume dat een baan als marktkoopman hem niet zou misstaan.

Als dan verdediger Siebe de bal krijgt en ruimte heeft, trekt hij goed door naar voren, hij speelt de bal naar Justin op de vleugel en die tikt hem door naar spits Juan, dit keer is het schot op doel raak! 1-0 in ongeveer de 19de minuut van de wedstrijd.

Even later wordt via Luuk en Duko weer een aanval opgebouwd, Juan probeert het nog eens, maar het schot mist doel. Ook Justin heeft nog twee kansen, maar ook daar zit de keeper van Bernardus goed bij.

In de 22ste minuut is het weer raak voor Koudekerk: na een schot van Duko beland de bal voor de voet van Juan en wordt de 2-0 gescoord.

Bernardus probeert nog wel wat, maar de Koudekerkse verdedigers Giel, Jarno en Sil en Siebe geven weinig weg. In de 25ste minuut krijgt Bernardus een klein kansje, maar de bal vliegt over het doel. Ook een vrije trap die Bernardus even later mag nemen beland naast het doel.

Bij Koudekerk probeert Luuk het nog twee keer, maar lukt het net niet.

Even later wordt er een corner genomen door Luuk en dan is het Stijn die de 3-0 op de teller zet bij Koudekerk. En met deze mooie stand gaat Koudekerk de kleedkamer in.

De tweede helft komt Koudekerk het veld op met nu Kamil en Levi in het veld en Justin en Luuk aan de kant als wissels.

In deze tweede helft  begint  Koudekerk wel weer vrij aanvallend met een opbouw via Kamil naar Ruben, Juan en Levi, maar de bal beland in de handen van de keeper van Bernardus. Bernardus krijgt even later een corner en schiet daarna op Jasper, maar die laat zich niet gek maken.

De pit bij Koudekerk lijkt er wat uit en Bernardus krijgt meer kansen. In de 42ste minuut van de wedstrijd weet Bernardus dan een vrije trap goed te benutten, eerst wordt de bal tegen de lat gekopt en daarna beland hij dan alsnog achter Jasper in het doel en is de stand 3-1.

Koudekerk heeft even de tijd nodig om zich te herpakken. Terwijl de keeper van Bernardus de longen uit zijn lijf schreeuwt, worstelt Koudekerk om zijn vorm weer terug te vinden.

De bal begint wat heen en weer te gaan tussen Bernardus en Koudekerk. Bernardus krijgt wat meer kansjes, maar via Sil wordt de bal op den duur goed terugveroverd en ontstaat er weer een kans voor Koudekerk. Even later maakt Stijn het de keeper nog een moeilijk en lijkt de drive weer terug te komen bij Koudekerk. En ook Siebe krijgt even later nog bijna een kans.

De wedstrijd gaat weer wat over en weer, Koudekerk blijft zoeken naar extra kansen, evenals Bernardus.

Ongeveer vijf minuten voor het eind wordt Stijn gewisseld voor Luuk. Even later zit Giel op de grond met kramp. Het is bikkelen in de laatste minuten.

Even later bouwen Duko en Ruben samen een aanval op, eerst schiet Duko op doel, maar vanuit de rebound is het dan Ruben die in de 67ste minuut de bal in het net bij Bernardus schiet: 4-1! T is stil…..aan de overkant…..

Op het eind krijgt Levi nog een kans, maar die beland net naast het doel van Bernardus.

En dan wordt er afgefloten door de scheidsrechter en pakt Koudekerk de 3 punten.

Knap gevoetbald door de mannen! En Bernardus? Die zijn stil………