Veerkrachtig Koudekerk 2 pakt de volle buit in eerste competitiewedstrijd tegen Voorschoten 4.

Koudekerk 2

3e klasse B

19 september 2020 14:45

19-9-2020 is de datum van een zonnige zaterdag, een dag waarop de eerste competitiewedstrijd van Koudekerk 2 te wachten staat. Onder de spelers hangt een gespannen sfeer, deze spanning is ook te merken bij de trainer Cedric Borgers, die nog steeds wacht op zijn eerste winstpartij. De 3 punten moeten zeker mee terug naar De Gruttolaan als we naar de ijzersterke selectie kijken. Alle facetten zijn aanwezig voor een heerlijke zaterdagmiddag. De een gedreven voor de 3 punten terwijl de ander nog met z’n hoofd in de kroeg zit.

Zo bewees Marvin Kraan op vrijdag, tijdens onze teambuildingactiviteit, nog maar eens hoe onmisbaar hij is voor het teamverband. Gek genoeg krijgt hij tijdens de wedstrijdbespreking van de trainer te horen dat hij niet in het strijdplan voor komt. Onterecht, zo was te horen uit de mond van een sikkeneurige en enigszins boze Kraan.

Eenmaal omgekleed en wel aangekomen op sportcomplex De Adegeest beginnen de mannen aan de warming-up voorafgaand aan de loodzware wedstrijd die onze jongens te wachten staat. Joeri Goudkuil kan nog maar net op tijd het veld betreden om zijn basisplaats te verzilveren, hier is niks op aan te merken want er moet uiteraard ook gewoon gewerkt worden.

Duif blijkt al van onschatbare waarde bij de tos, hij kiest ervoor om de 2de helft met de zon in de rug te spelen. Dit is uiteraard besproken in een spoedberaad met Lars, de man die vandaag de nul op het scorebord moet proberen te houden.

Terwijl de supportersgroep, door enige vertraging bij het halen van een bvo`tje, te laat het complex betreedt, zijn zij nog net op tijd voor de openingstreffer van Dion Halfwerk, die in de 2de minuut de score opent door de rebound binnen te tikken na een fraaie actie van Olaf Bakker. Dat is wel een heerlijk begin zeg. Onze mannen stralen direct zelfvertrouwen uit en dat is terug te zien aan het overwicht in de openingsfase van de wedstrijd. In de eerste 15 minuten is het ook goed toeven voor onze doelman, die duidelijk bezig is om zijn vakantiekleurtje te behouden. Dan ineens is daar Voorschoten met een aanval. Er wordt een voorzet gegeven van de linkerflank en die komt aan bij een speler in de 16. Het centrale duo staat even perplex en de spits van Voorschoten zie je duidelijk twijfelen of hij eerst gaat schieten, of toch nog even een bakkie halen in de kantine. Hij kiest voor het eerste en schuift hem langs de goalie. 1-1.

Het spel wordt vervolgd met een saaie fase waarin van beide kanten weinig kansen worden gecreëerd. O'tje Bakker spreekt dan ook in min 20 zijn medespelers toe met een duidelijke boodschap: “hou die concentratie jongens!”. En in de 24e minuut steekt Joeri even een duimpje op richting de bank waarmee hij laat weten dat hij zich nog goed voelt.

Dan in minuut 31 word Sidney gedwongen om aan de handrem te trekken na een foutje van Duif, met als gevolg een gele kaart. Kort daarna is er twijfel over een buitenspel moment maar daar gaat onze grens niet in mee. De speler van Voorschoten kan zo doorlopen op Larsson die moedig uitkomt, maar in plaats van de bal, naar de benen van de tegenstander grabbelt. Een terechte pingel die ook zeker wordt benut. 2-1.

Vanaf dan gaat het weer wat meer gelijk op en neemt Koudekerk zelfs de overhand in de slotfase van de 1e helft. In minuut 40 wordt een gele kaart versierd na een duel om de bal die op naam komt van Thom Westdijk. In de 45e minuut word diezelfde Thom, voor de laatste keer in deze 1e helft, bediend met een lange bal van Duif, maar de hoek is te moeilijk en dat betekent dat we gaan rusten met bij een stand van 2-1

Mick en Sidney el Sid blijven achter in de kleedkamer en worden vervangen door de inmiddels wat bijgedraaide Marvin Kraan en Daan van Tol. Er wordt afgetrapt en nog geen 3 minuten later bewijst Kraan wat hij waard is en krult de bal in de rechterhoek na een lange bal van Tobyboy hak. Ondertussen showt Robin langs de kant even zijn RayBan met gepolariseerde glazen en vertelt ook nog even over zijn onlangs aangeschafte Burberry bril en benadrukt dat dit allemaal mogelijk is door zijn vernieuwde contract wat hij vorige maand heeft ondertekend. Thom verlaat het veld in de 58e minuut voor Dimi. In min 63 gebeurd er dan iets wat je niet in elke wedstrijd tegenkomt. Onze keeper moet optreden omdat zijn echtgenoot niet vlagt voor buitenspel. Larsson houdt koudekerk in leven met een fantastische ingreep buiten de 16. in minuut 65 is het dan tijd voor, misschien wel, het hoogtepunt van de wedstrijd. Onder luid gejuich betreedt Jellie, de topscorer van de voorbereiding, het veld en neemt de nummer 10 positie over van Borrelnoot Halfwerk.

Dan wordt de sfeer ineens grimmig langs de lijn. Na een goede ingreep van Joeri, vindt de vriendin van Joeri zijn directe tegenstander, dat er wel degelijk een overtreding werd gemaakt. Niets is minder waar. Dit was gewoon uitstekend meeverdedigd op de bal. Dan wordt er in de 72e minuut wel een knetterharde overtreding gemaakt op Daan van Tol en dit wordt dan ook bestraft met een gele kaart.

In minuut 77 wordt er nog éénmaal gewisseld aan de kant van Koudekerk. Joeri verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Yvar de Groot. In minuut 84 is er dan een frappant moment van de scheidsrechter. Hij legt het spel neer en start een verhitte discussie met een trouwe supporter van ons 2e elftal, die vervolgens, volledig onterecht,  het complex moet verlaten.

Koudekerk heeft in de 2e helft duidelijk de overhand maar weet dit nog niet te vertalen naar goals. Maar dan is daar in minuut 87 de ingevallen Yvar de Groot, die na een lage voorzet van Jellie de bevrijdende 2-3 maakt. Er volgen een aantal spannende minuten waarin Voorschoten nog een vrije trap op rand 16 krijgt, maar deze wordt geweldig gekeerd door doelman Lars Goudkuil die vandaag terecht de “man of the match” titel op zijn naam krijgt.

In minuut 93+3 schiet Gino uit een vrije trap dan nog de beslissende 2-4 erin en wordt er afgefloten. De 3 punten gaan mee in de tas naar ons sportpark op de Gruttolaan na een heerlijke pot voetbal waarin Koudekerk 2 de terechte winnaar is. Uiteraard werd dit nog eventjes gevierd met een verdiend koud biertje op de club en werd er nog lang gesproken over de wedstrijd.

Volgende week komt een oude bekende op bezoek. Floreant thuis staat op het programma en als we het niveau van afgelopen zaterdag aan kunnen tikken, maken we een goede kans om ook hier weer de 3 punten op ons naam te zetten. Tot volgende week.