22'
...

F-Pupillen (najaar), F2, 5e klasse 03

13 november 2010 8:45

Met nog altijd de volle winst uit 7 wedstrijden, maar een benauwde overwinning van vorige week nog in het geheugen, treden onze jongens vanmorgen weer op eigen veld aan tegen midde-moter DOSR uit Roelofarendsveen.

Afgelopen week was er regen, regen en nog eens regen, maar gelukkig is de Koudekerkse grasmat goed bespeelbaar.

We zijn weer met z’n negenen vandaag, dus beginnen we met de vertrouwde opstelling met Jordy op doel aan de wedstrijd. Het is goed te merken dat Biko thuis in de huiskamer volop aan het trainen is geweest  want vanaf de aftrap gaat hij er vol in en laat de tegenstander zien wat een passeerbeweging is. Ondanks zijn tomeloze inzet die eerste minuten krijgt een aanvaller uit ‘De Veen’ toch de bal aangespeeld schuin voor Jordy. De aanvaller schiet op doel en via een panna-deluxe verdwijnt de bal achter Jordy 0-1.

Natuurlijk is onze F2 hier niet van geschrokken want Biko blijft sleuren, en al een paar minuten later kan Kyle in de rebound een mooie actie van Biko afronden 1-1.

Vervolgens blijft het spel op en neer golven waarbij Koudekerk vaker op de helft van de tegenstander is dan andersom, maar de verdediging van de bezoekers staat voorlopig als een huis, want onze aanvallers hebben moeite om tot bij de goede goalie van DOSR te komen. Met nog een minuut of 7 te spelen leid een mooie actie van Dylan tot een schot op de paal van Mick, maar even later vuurt Mick weer 1 van z’n schoten af op de keeper, die deze keer wel de bal uit het net moet vissen 2-1.

Aan het einde van de 1e helft moet er nog bijna een brancard het veld op nadat Dylan en een tegenstander tegelijkertijd de bal willen schieten en nog even later ontsnapt de F2 aan een tegendoelpunt omdat ons team achterin niet goed oplet en de tegenstander over het hoofd ziet.

In de kleedkamer zien onze jongens ook wel in dat er beter moet worden meeverdedigt en beterschap wordt dan ook beloofd.

In de 2e helft is Koudekerk weer veel op de helft van de tegenstander te vinden, maar al snel na de aftrap krijgt alweer die DOSR aanvaller de bal aan de rechterkant, en weer passeert hij Jordy, met een nette schuiver in de verre hoek 2-2.

Niets aan de hand denken alle trouwe VVK  F2 volgers, met onze kwaliteiten hebben we nog tijd zat om de volle winst binnen te halen!

Aan  die kwaliteiten lag het ook niet in de 2e helft; er werd iets beter meeverdedigt, er werd netjes overgespeeld en er werd op doel geschoten. Maar waarom wilde die bal er dan niet in! Dit kwam vooral door de verdedigers en keeper van de tegenstander. Hun verdedigers waren net even groter, net even sterker en net even feller op de bal dan onze jongens. Hoe hard Biko en Felix er ook aan trokken, hoe hard Mick ook schoot, hoe mooi de paasjes van Dylan, Gino, Kyle ook waren, hoe goed er ook werd opgebouwd door Stan en Justin, altijd waren er die goede verdedigers en klasse-keeper van DOSR. Zelfs Justin kon vandaag met een rush van achteruit geen potten breken, ook hij strandde op de achterste linie van de ‘Veners”.

Kortom, goed gespeeld jongens! Maar jullie kunnen niet altijd winnen.

Toevallig verloor concurrent Woubrugge ook vandaag, staan jullie toch nog steeds eerste!