Scheidsrechter

Duindam, R. (Rembrand)

Onbekend

Opstelling

Het kan allemaal snel veranderen in het voetbal, dat geldt zeker voor de 4e klasse A. Waar Koudekerk na de laatste wedstrijd in december zichzelf nog in de wachtkamer kon plaatsen, kan het na de winst tegen Boshuizen weer richten op de bovenste plaatsen.

Het was lang niet allemaal goed wat Koudekerk liet zien tegen de zaterdagtak van de zondag hoofdklasser. Wel was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar zocht het vaak de moeilijke oplossing tegen een tegenstander die met slechts 13 spelers was afgereisd naar de Gruttolaan. Boshuizen trainer Nino Poulina moet met enige jaloezie hebben gekeken naar de bank van Koudekerk. Die was vol bezet in tegenstelling tot de dug-out van de bezoekers. Daar zat slechts één wissel en Poulina moest zichzelf opstellen als centrale verdediger.

Het was dan ook meer dan logisch dat de thuisploeg de overhand nam in het spel en ook de eerste kansjes mocht krijgen. Toch duurde het tot halverwege de eerste helft voordat de thuisploeg doelman Jeremy Kijk in de Vegte wist te passeren. Al had het de hulp van diezelfde Kijk in de Vegte hier wel voor nodig. De doelman verloor het duel van Bryan van Delft die vervolgens Yvar de Groot wist te bereiken. Hoewel er nog hulp voor Kijk in de Vegte was speelde De Groot en Van Delft het netjes uit waarbij de spitst het laatste tikje gaf. Niet veel later leek Van Delft weer te scoren maar Milan Kooij wist op de doellijn de treffer van de spits te voorkomen. Hiermee ontnam Kooij dat de thuisploeg weer de voorsprong, want geheel onverwacht hadden de bezoekers de gelijkmaker gescoord toen de boomlange Leoluca de Rubertis geheel vrijstaand raak wist te koppen.

Naarmate de wedstrijd vorderde begon het er steeds meer op te lijken dat de drie punten niet zomaar konden worden bijgeschreven. Kansen waren er wel, maar steeds was er wel iets wat een treffer voorkwam. Pas toen er nog tien minuten te spelen waren wist Koudekerk de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eerst was het Yvar de Groot die een combinatie met jubilaris Jorin Roosenbrand, die speelde zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Koudekerk 1, afrondde en niet veel later was het Ricardo van Rijswijk die Kijk in de Vegte verraste door van grote afstand de bal over de te ver voor zijn goal staande keeper binnen te schieten. Hiermee was het gebeurd met de weerstand van de bezoekers en kon Bryan van Delft zijn sterke wedstrijd nog belonen met een tweede treffer en hiermee een 4-1 eindstand op het bord zetten.

De schade voor de bezoekers werd nog groter toen doelpuntenmaker Leoluca de Rubertis in de laatste minuut door scheidsrechter Rembrand Duindam een gele kaart werd voorgehouden en hier een cynisch applaus richting de arbiter voor over had, die hem prompt een tweede geel gaf en de Rubertis dus net iets eerder voor zijn ploeggenoten onder de douche kon.

Na afloop was Nino Poulina duidelijk, wij hebben het lang vol kunnen houden, maar na die 2-1 was het eigenlijk over. Als je ziet wat wij aan spelers hebben, de vijfenveertigjarige Michel Kooij stond als spits aan de aftrap, dan weet je dat het moeilijk wordt.

Bij Koudekerk was men gelukkig met de drie punten, al was men het ermee eens dat het geflatteerd was. Maar dat deed niets af aan het goede gevoel: de nederlaag van Hazerswoudse Boys maakt dat Koudekerk gelijkkomt met de boys in punten en dus als gedeelde nummer twee volgende week op bezoek gaat bij Bernardus. Ook die wedstrijd is weer iets wat op zichzelf staat, een burenruzie waarbij de stand op de ranglijst geen enkele zekerheid geeft.