Uitglijder in Woubrugge kost Koudekerk meer dan drie punten - Voetbal Vereniging Koudekerk

Uitglijder in Woubrugge kost Koudekerk meer dan drie punten

Uitglijder in Woubrugge kost Koudekerk meer dan drie punten

Woubrugge 1

4 - 2

Koudekerk 1

Bas Gorter (kopbal)
12'
Thom Buntsma
52'
Aron van Klaveren
Chris Verhoef (penalty)
56'
Gino Rolfes (kopbal)
61'
71'
Bas van Heerdt (vrije trap)
Kevin Veltman
75'
76'
Bas van Heerdt (vrije trap)
Bas Gorter (kopbal)
86'

Competitie

4e klasse A

Datum

7 december 2019 14:30

Scheidsrechter

Geerlings, R. (Rene)

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Koudekerk 1

Uitglijder in Woubrugge kost Koudekerk meer dan drie punten

 

Drie punten, de koppositie en een schorsing.  Koudekerk verloor zaterdag meer dan alleen de wedstrijd tegen Woubrugge. Het moest een stapje terug doen in de stand en weet dat het volgende week Ricardo van Rijswijk zal moet missen.

De verdediger was net weer beschikbaar, door een studie in Frankrijk speelde Van Rijswijk pas zijn vierde wedstrijd dit seizoen. Met twee keer geel zal dit inhouden dat pas na de winterstop er meer wedstrijden bij zullen komen. De eerste kaart was meer dan verdiend, maar de tweede was absoluut geen overtreding, daar was iedereen het bij Koudekerk wel over eens. Het was wel een breekpunt in de wedstrijd. Van Rijswijk speelde op de plaats van de afwezige Daan van der Zwet, verder ontbraken ook Bryan van Delft en Kenan Cetinkaya waardoor er toch anders gespeeld moest worden dan de manier waarop Koudekerk de laatste weken succesvol was. Cedric van der Haas was de vervanger van Van Delft in de spits en moest er ook al snel af na een “tikkie” op de neus. Van Der Haas werd vervangen door Sidney de Schepper wat ook weer de nodige wisselingen in het veld inhield. Dat Koudekerk op dat moment tegen een achterstand aankeek had het wel aan zichzelf te wijten. De bezoekers startte slap en wisten vrijwel geen tweede bal te winnen. Daar kreeg het al binnen een kwartier de rekening gepresenteerd, toen na een corner Bas Gorter vrij kon binnen koppen. Kort daarna ontving Van Rijswijk zijn tweede gele kaart en dan wordt het een moeilijk verhaal was ook de mening van aanvoerder Bas van Heerdt. Wel leek het erop dat de thuisploeg, tegen de tien van Koudekerk niet echt wist wat het moest doen. Gevolg was dat er voor rust niet meer werd gescoord en Koudekerk nog niet verslagen was.

Na rust liet de thuisploeg het balbezit meer aan de bezoekers en probeerde het de lange bal te spelen. Uit zo een lange bal viel ook de tweede treffer toen Jorin Roosenbrand Gino Rolfes tegen het gras liep en de scheidrechter de bal op de stip legde. Vanaf elf meter faalde Chris Verhoef niet. Toen niet veel later ook de derde treffer viel leek het doek gevallen voor Koudekerk. Maar door twee vrije trappen van Bas van Heerdt  kwamen de bezoekers weer terug in de wedstrijd. De eerste vrije trap werd verkeerd ingeschat door oud Koudekerk doelman Michael Kneulman en een tweede vrije trap verdween onhoudbaar in de kruising. Zo was de stand ineens weer 3 – 2 en was Koudekerk weer helemaal terug in de wedstrijd. Ondertussen was bij Koudekerk de net zestienjarige Olaf Bakker in het veld gekomen als extra spits en met een duidelijke bedoeling van Koudekerk kant. Een punt te pakken. Door de opportunistische spelwijze van Koudekerk werd de thuisploeg steeds nerveuzer en was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld. Het bleef wel opletten voor Koudekerk want achterin gaf het met deze speelwijze veel ruimte weg. Daar viel ook de beslissing door. Zuur voor Koudekerk was dat deze beslissing viel uit een corner die nooit gegeven had mogen worden. Doelman Roy Dorrepaal leek in eerste instantie de bal in bezit te hebben. Vervolgens ging die via een aanvaller over de achterlijn. De scheidsrechter gaf een corner, hiermee zijn assistent negerend. Ut deze corner was het weer Gorter die raak kopte en hier mee de wedstrijd besliste.  Al hadden Olaf Bakker en Daniël Wildschut het tij zomaar nog kunnen doen keren maar beiden vonden Kneulman op hun weg.

De nederlaag was een flinke domper voor de bezoekers. Bas van Heerdt vond dat het ook niet nodig had geweest.  Die rode kaart was duidelijk het keerpunt in de wedstrijd. Jammer dat het niet is gelukt om de koppositie vast te houden. Maar volgende week krijgen de mannen van Rosdorff al de kans om de koppositie te heroveren wanneer SJC op bezoek komt in Koudekerk. SJC is nu de nieuwe koploper.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!