Revance voor vorig seizoen...

Het vijfde
en de weg naar de dubbel

TAVV 7 - v.v. Koudekerk 5; ruststand 0-3; eindstand 0-5

Zaterdag 31 oktober stond de wedstrijd tegen de Ter Aarse Voetbal Vereniging, oftewel TAVV, op het programma. Volgers van het vijfde weten dat deze ploeg vorig jaar kampioen is geworden, mede dankzij een onterecht afgekeurde goal van het vijfde in de uitwedstrijd tegen TAVV. Revanchegevoelens waren dus aanwezig bij de boys.

Het vijfde was deze zaterdag enigszins verzwakt. Steven, Niels en Hanno waren niet aanwezig, Leon was licht geblesseerd en Gert-Jan wordt gewoon oud. Tijdens het omkleden werd de volgende opstelling uit de hoge hoed getoverd. Uiteraard verdedigde Thomas de goal. De achterhoede bestond uit Rob, Marcel, Joost en Henry. De middenlinie werd gevormd door Rick, Gert-Jan, Michiel (c) en Gertjan. De spitsen van dienst waren Mike en Barry. Een logische opstelling. Peter, Leon en Bart waren de wissels.

Tijdens de warming up bleek dat de rijkste man van Ter Aar, Jantje V, een skybox had gehuurd, zodat ook hij het sterrenensemble aan het werk kon zien. Blijkbaar zijn de jongens van het vijfde ook buiten de grenzen van gemeente Rijnwoude beroemd! Maar ja, wat wil je ook gezien het spel van de laatste weken. Totaalvoetbal van de bovenste plank.

Het begin van de wedstrijd was echter nerveus van de kant van het vijfde. Misschien was het de angst voor een toch wel geduchte tegenstander of was het de aanwezigheid van de sponsor? Wie zal het zeggen. Feit is dat het veldspel niet echt goed was. Vrij snel was de eerste omzetting een feit; Mike ging als aanvallende middenvelder spelen en Michiel kwam naast Barry in de spits. Dat hielp. De eerste grote kans was voor Michiel. Een prachtige voorzet van Gert-Jan werd door Michiel op waarde geschat en hard op doel gekopt. Helaas kwam de bal op de kruising en ook de rebound werd door Michiel niet in het netje geschoten.
Niet snel hierna kreeg Michiel weer een 100% kans. Een mooie voorzet van Mike werd in 1 keer uit de lucht op de pantoffel genomen, maar ook dit schot verdween in het vangnet.

De toon was gezet, maar helaas gold dat niet voor Gert-Jan. Vanwege ouderdom moest hij vrij snel de strijd staken. Bart kwam erin en ging in het centrum van de verdediging spelen, waardoor Joost als controlerende middenvelder ging fungeren. Dit kwam het spel alleen maar ten goede.

TAVV probeerde het wel, maar alles stond goed. De gevaarlijke spits zat in de zak van Marcel en het middenveld was in handen van het vijfde. Halverwege de eerste helft was het dan zover. Een voorzet van Rick vanaf rechts werd geblokt en opgepikt door Barry. Met binnenkant voet probeerde Barry de bal in de verre hoek te lepelen. Dit lukte niet helemaal, maar de keeper van TAVV was zo vriendelijk om over de bal heen te duiken: 0-1.

Niet snel hierna beging Rick een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Een gevaarlijke plek voor een vrije trap. De bal werd laag ingeschoten en doordat de muur omhoog sprong, moest Thomas in aktie komen. Met de grote teen van zijn rechtervoet wist hij de bal tegen te houden. Een prima redding en het begin van een erg goede wedstrijd van Thomas!

Het vijfde raakte niet van slag door deze kans van TAVV en bleef doorgaan met goed voetbal, gecombineerd met een tomeloze inzet. Op een gegeven moment kreeg het vijfde een vrije trap halverwege de eigen helft. Mike stuurde Michiel de diepte in met een prachtige lange bal en Michiel was net wat sneller bij de bal dan de keeper van TAVV. Michiel tikte de bal simpel langs de keeper en de bal rolde in het lege doel: 0-2.

Aan het einde van de eerste helft veroverde Rick de bal ter hoogte van de middellijn. De bal kwam bij Mike terecht en hij stuurde Barry weg. Vanaf rechts ging Barry alleen op de keeper af, omspeelde de keeper en probeerde met z’n chocoladebeen de bal in het doel te werken. De bal kwam echter via de paal in de voeten van Michiel, zodat het voor Michiel een koud kunstje was de bal in het lege doel te werken: 0-3. Meteen hierna was het rust.

In de rust werd de gebruikelijke wissel voorbereid: Peter kwam erin voor Gertjan. De tweede helft was nog maar net begonnen toen Barry niet verder kon. Vanwege een smerige overtreding in de eerste helft was Barry te geblesseerd om de wedstrijd te vervolgen, zodat Leon toch zijn minuten moest maken.

Naarmate de tweede helft vorderde werd TAVV sterker, maar Thomas hield zijn doel schoon met enkele mooie reddingen, dankzij de lat en de hand van Henry. Na de zoveelste aanval van TAVV, werd de bal onderschept. Razendsnel schakelde het vijfde om en Leon werd de diepte in gestuurd. Na goed doorzetten van Leon kwam de bal bij Joost terecht. Joost aarzelde geen moment en haalde vanaf 20 meter werkelijk verwoestend uit. Met een enorme snelheid spatte de bal op de paal uiteen en kwam pas buiten de zestien tot stilstand in de voeten van Leon. Met een mooie curve plaatste hij de bal vervolgens in de verre hoek en wederom had de keeper van TAVV het nakijken: 0-4.

De wedstrijd was gespeeld, alleen had de keeper van TAVV dat nog niet echt door. Vanaf de doellijn schreeuwde hij zijn mannen naar voren, alsof er nog wat te halen viel. Aangezien het vijfde bijna elke aanval wist te neutraliseren, eindigde het schreeuwen uiteindelijk in flink wat gevloek en getier.

Het slotakkoord van de wedstrijd was weer voor Michiel. Hij ging alleen op de keeper af, speelde de bal te ver voor zich uit, de keeper bleef staan en zodoende werd de bal met een simpel tikje in het netje geschoten: 0-5. Jammer dat de verdediger van TAVV Michiel nog even een schop op de knie gaf.

Niet veel later floot de scheidsrechter af en had het vijfde een hele mooie overwinning behaald tegen een ploeg waar vorig seizoen niet van gewonnen was. Klasse mannen!

Na afloop van de wedstrijd was het tijd voor de een fotootje. Samen met de sponsor, het zoontje van de sponsor, de aanvoerder en een schoon shirt werd Joost eindelijk gepresenteerd als de aankoop van het seizoen. En eerlijk is eerlijk, Joost gaat steeds meer zijn draai vinden bij het vijfde. Benieuwd naar de foto? Lid worden van Koudekerk 5 Hyves!