Koudekerk laat monsterscore achterwege tegen Football factory

Football Factory 1

Jonas Boukhedmi
Simon Pett
Jayden Bergwijn
Thijs de Jong
Samuel Drewes
Samuel Drewes
Ali Rezaie
Jayden Bergwijn
Thom Derks

4e klasse A

13 april 2019 14:30

Doesburg, H. (Hans)

Opstelling Koudekerk 1

Dat het een wedstrijd zonder belang zou zijn was vooraf duidelijk. De thuisploeg bungelt al vanaf het begin van de competitie onderaan en Koudekerk heeft, geplaagd door blessures, schorsingen en al wat meer, deze competitie niet gebracht wat men had gehoopt. gewoon lekker voetballen dus vanmiddag op, het universitaire sportpark in Leiden.

Dat het zo iets zou worden leek het ook wel op, al binnen enkele minuten waren de eerste mogelijkheden genoteerd waarbij het voordeel in het aantal kansen voor de bezoekers waren. Niet dat de thuisploeg niets deed. het was in de openingsfase het dichtst bij de openingstreffer, want nadat de bezoekers enkele malen hadden nagelaten de score te openen was het Dion Darnoud die een niet te missen kans miste. Tekenend voor de thuisploeg is dat het best aardig voetbal laat zien maar de kansen niet af weet te maken. Voor Koudekerk was Bryan van Delft de man die zich mocht aanrekenen dat er voor de rust nog een leeg scorebord bleef. Niet dat een scorebord aanwezig was maar dat terzijde. de eerste helft bracht weinig opwindends, of het moet de reprimande die scheidrechter Hans Doesburg uitdeelde aan zijn Factory assistent. Die het volledig bij het rechte eind had met zijn vlagsignaal betreffende buitenspel voor Sven Beelt.

Bij  aanvang van de tweede helft wachten de toeschouwers een onaangename verassing, het zonnetje had plaatsgemaakt voor een winterse bui en zonder tribune of beschutting besloot een aantal zich maar op te houden in de kantine. Die miste een deel van de wedstrijd die uiterst aardig was om te zien, niet dat het spel zo goed was maar twee ploegen die el;kaar laten voetballen zie je ook niet iedere week meer. Kansen ook in deze periode meer dan genoeg maar vooralsnog bleven Roy Dorrepaal en in meerdere mate Gijs Minnema foutloos. Uiteraard zijn er da ook spelers die zich dat aan mogen trekken. Bij de bezoekers was Jayden Bergwijn in zij eigen gedachte al de goal aan het vieren en liep de bal doodsimpel over de achterlijn zonder dat er ook maar een tegenstander in de buurt was. Bij Koudekerk had Yvar de Groot de mogelijkheid om de score te openen maar zag zijn inzet voorlangs gaan. Bryan van delft lukte het wel om Minnema te passeren maar zag zijn inzet door Vasco Corte Real van de lijn worden gehaald. Zo steeg het aantal kansen en zou het vreemd zijn mocht deze wedstrijd doelpuntloos eindigen. Uiteindelijk viel de beslissende goal ook voor de ploeg die er het meeste recht op had. Bryan van Delft draaide zich vrij en het schot wat hij losliet leek houdbaar voor Minnema maar bleek dat niet. Zo werd de spits matchwinnaar want ondanks de ruim aanwezige mogelijkheden lukt het niet meer om het net te vinden.

Koudekerk trainer Ronald Rosdorff was niet ontevreden met het vertoonde spel maar was wat minder tevreden met het resultaat. We hadden wel acht keer kunnen scoren en doen dat uiteindelijk uit de moeilijkste moegelijkheid. Aldus de trainer.

Voor Koudekerk een opsteker na het gelijke spel van vorige week nu eindelijk weer eens een winstpartij. Volgende week ontvangt Koudekerk de ploeg die best of te rest is. Oegstgeest, de ploeg van oud Koudekerker Joep van Tulder hield de aanstaande kampioen vandaag op 0 - 0 zodat in Aarlanderveen het feestje nog een wek moest worden uitgesteld. Mooie kans voor Koudekerk om te kijken waar het tegen deze ploeg toe in staat is.