Koudekerk start 2019 met nederlaag in derby

0 - 3

Hazerswoudse Boys

4e klasse A

19 januari 2019 14:30

Koudekerk is het nieuwe kalenderjaar zeer matig gestart. Hazerswoudse Boys won aan de Gruttolaan afgetekend met 0-3.

Na een prachtige minuut stilte, ter nagedachtenis aan de op 4 januari onverwacht overleden erelid Kees Geerlof,  trapte Koudekerk af voor de derby tegen Hazerswoudse Boys. Koudekerk kende bijna een droomstart nadat, de beste man van Koudekerk, Yvar de Groot in de eerste minuut de bal ontfutselde van een verdediger van Hazerswoudse Boys en deze direct doorspeelde op de geheel vrijstaand Bas van Heerdt. Door de vervelende stuit in de bal kreeg Bas de bal onvoldoende onder controle en kon de snel uit zijn doel gekomen doelman Patrick van der Reest een snelle voorsprong van de VVK voorkomen.

Vervolgens ontstond er een aftastende fase waarin beide teams de bal in een laag tempo rondspeelde zonder dat er grote kansen gecreëerd werden. Geheel onverwacht kwam Hazerswoudse Boys op voorsprong. Rond de 9eminuut werd de bal na een voorzet vanaf links door de complete verdediging van Koudekerk gemist en kon de geheel vrijstaande Vito Martens beheerst de 0-1 op het scorebord zetten. Twee minuten later probeerde Bas middels een afstandsschot de keeper van de Boys te verrassen, zijn schot eindigde echter op het dak van het doel. En nog binnen het kwartier speelde Christian Vergunst de bal te kort terug en had Hazerwoudse Boys op 0-2 kunnen komen. Gelukkig voor Koudekerk pakte de Boys het cadeautje niet uit. Vervolgens kwam er een fase waarin Koudekerk de bal mocht hebben van de Boys. De bal werd goed rondgespeeld, helaas gebeurde dit in een te laag tempo. Hierdoor duurde het tot de 40 ste minuut voordat Koudekerk weer gevaarlijk kon worden. Het was Yvar die Daniel Wildschut in stelling bracht, zijn schot ging echter over. Na precies 45 minuten besloot scheidsrechter Monteny af te fluiten voor de rust.

De tweede helft leek aanvankelijk een kopie van de eerste helft te worden. Na twee minuten een grote kans voor Daniel, hij had echte te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen en zijn schot kon geblokt worden. 5 minuten later dacht Hazerswoudse Boys op 0-2 te komen. Echter op advies van grensrechter Mansveld werd de goal wegens buitspel afgekeurd. Het bleek echter uitstel van executie te zijn. Rond de 60steminuut werd Ruben in eerste instantie aan zijn arm vastgehouden de scheidsrechter liet doorspelen en vervolgens maakte Ruben een overtreding op zo’n 20 meter van het Koudekerkse doel. Dit was een cruciale fase in de wedstrijd. Wegens protesteren kregen Sander en Ruben een gele kaart. De toegekende vrije trap werd feilloos binnen geschoten door Jari Meertens. Bij Koudekerk nam de irritatie wat toe en het spelniveau zakte verder weg aan de zijde van Koudekerk. Toen Sander Schmand 2 minuten later terecht zijn 2egele kaart en dus rood kreeg was het gedaan met het verzet bij Koudekerk. Vervolgens vond Ruben het nodig zijn elftal in de steek te laten door een volkomen onnodige en nutteloze harde overtreding te maken halverwege de helt van Hazerswoudse boys. Ook dit betekende een gele kaart en dus Rood.

Koudekerk moest met 9 man verder. Hazerswoudes Boys gooide nog wat extra zout in de Koudekerse wonden door  in de 85 ste min.nog 0-3 te maken.

Volgende week wacht een zware uit wedstrijd bij Floriant en zal trainer Ronald Rosdorff  zijn elftal op minimaal 2 plaatsen moeten aanpassen tgv schorsingen welke er zijn voor Ruben en Sander.