Koudekerk blijft met lege handen na ongelukkige wedstrijd

Alphense Boys 1

Jessy Boateng (schot)
Jessy Boateng (intikker)
Sontje Roosberg
Sander Weijman
Sahr Kabuta (solo)
Jessy Boateng
Yassin Amtiyi

4e klasse A

9 februari 2019 15:15

Heemskerk, G

Opstelling Koudekerk 1

3 - 0 lijkt een redelijk duidelijk verhaal, toch was het anders. Al hadden beide trainers een andere kijk op het hoe en waarom. Waar Alphense Boys trainer John Cuvelier, ondanks de winst niet tevreden was had Ronald Rosdorff een heel wat positiever verhaal over zijn ploeg.

Al snel in de wedstrijd was het Otmane Mouhyiedine die de eerste kans kreeg. maar oog in oog met Koudekerk keeper Roy Dorrepaal lobte de aanvaller te hoog en zag de bal over gaan. Roy Dorrepaal op doe bij Koudekerk, Tony van Ooi was ziek en zo kon Roy zijn competitiedebuut in Koudekerk 1 maken . Op een iets wat nerveus begin na mocht de jonge keeper terug kijken op een prima debuut. Met een aantal prima reddingen hield bij, tot frustratie van Cuvelier, meerder Boys aanvallers van scoren af. De Boys trainer zocht de reden bij het missen van scherpte in de afwerking. Misschien gedeeltelijk waar maar daarmee doet de zeer luidruchtig aanwezige trainer het debuut van Dorrepaal te kort. Koudekerk met de jonge Tobias Hakkaart en Davy Roeloffs als backs deed het zeker niet slecht. het veldspel was niet veel minder als dat van de Boys maar het had de pech dat de openingstreffer viel uit een moment waar Koudekerk met veel mensen voor de bal stond. Een diepe bal werd door Boys keeper Jari van Veen in het duel gewonnen en de lange bal viel via een kluts voor de voeten van Jessy Boateng die toen vrij eenvoudig de score kon openen. De grootste kans voor Koudekerk kwam via een vrije trap van Bas van Heerdt die rakelings over de goal van van Veen ging.

Na de rust stonden bij koudekerk Kenan cetinkaya op het veld en Bryan van Delft. De spits had vorige week tegen Woubrugge de eerste minuten gemaakt na vier maanden blessureleed en moest door blessure`s bij Sidney de Schepper en Jordy Melchert vroeger aan de bak dan de bedoeling was. Wel was het merkbaar dat Koudekerk met van Delft een aanspeelpunt heeft. Dat de wedstrijd een kwartier na rust beslist was was een heel ongelukkig moment. Een lange bal vanuit de Boys defensie maakte een vreemde ketser bij Tobias Hakkaart die daardoor gelijk uit positie was en weer was het Boateng die daarvan profiteerde door Dorrepaal kansloos te laten. Ronald Rosdorff had het er ook over dat de tweede treffer de doodsteek voor de wedstrijd was. Dat de derde treffer viel was al even ongelukkig. Jorin Roosenbrand, die al weken foutloos is, had een ongelukkig balcontact en invaller Sahr Kabuta maakte daar gebruik van en scoorde de derde treffer.

Ronald Rosdorff was zeker niet ontevreden over het veldspel van zijn ploeg. het verschil is dat zij heel veel snelheid hebben. Het is ook geen schande om hier te verliezen alleen een beetje zuur hoe de goals vallen.  Sander Schmand baalde eveneens van de tegengoals. "Dit soort goals, daar valt niet tegen te voetballen"baalde de middenvelder. Cuvelier wilde de winst geen revanche noemen op de wedstrijd in Koudekerk. Hij was niet tevreden over zijn ploeg.  Te slap in de duels en in de omschakeling.

Koudekerk blijft zevende maar ziet LSVV op de zesde plaats drie punten uitlopen en heeft nu vier punten achterstand op de studenten, Woubrugge en Floreant die alledrie op vijfentwintig punten staan. Volgende week ontvangt Koudekerk Meerburg. Zaak om dan de punten te pakken.