VVK 5 - Sportief 3

Het vijfde
en de weg naar de dubbel

v.v. Koudekerk 5 - v.v. Sportief 3; ruststand 2-0; eindstand 5-0

Afgelopen zaterdag mochten de boys van het vijfde aantreden voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Ze mochten zowaar op veld 2 voetballen en de scheidsrechter van dienst was Nico de Jong. Wie? Nico de Jong? Ja Nico de Jong, een speler van HVZ die het sterrenensemble mocht begeleiden met de fluit.

De volgende elf namen mochten vanaf de start beginnen: op doel Thomas. Achterin stonden Henry, Bart, Joost en Chris. De middenlinie werd gevormd door Gert-Jan, Hanno, Michiel (c) en Leon. Voorin het spitsenduo Steven en Niels. Gertjan, Marcel en Barry waren de wissels. Mike was op weg naar Amerika, Peter moest bootjes uit het water halen en Rick en Rob zaten allebei op Texel. Er wordt gefluisterd dat Rick auditie moest doen op Texel om lid te mogen worden van het orkest. Ze schijnen daar hele nare ontgroeningsrituelen te hanteren. Volgende week meer hierover.

Sportief begon fel aan de wedstrijd en hun beste man, de rechtsbuiten, kreeg al snel een goede mogelijkheid om de score te openen. Thomas was echter paraat en keerde de bal met zijn voet. Hierna was het de beurt aan het vijfde. De combinaties gingen lopen en diverse kansen werden gecreëerd. Helaas stond het vizier van Michiel, Steven en Niels niet op scherp. Zelfs Bart had een behoorlijke mogelijkheid, maar de bal verdween via z’n scheenbeen naast de goal (hij stond 30 cm voor de doellijn). Veel kansen dus die naast of over gingen of werden gepakt door de keeper van Sportief, die een heel behoorlijke wedstrijd keepte. Maar Sportief kwam er niet meer aan te pas en Thomas had een erg rustige middag. Was ook wel nodig na een heftige nacht in Spetters, waarbij Thomas een paar klappen had geïncasseerd en zelfs een vinger in z'n oog had gekregen van een lieve dame.

Toen Michiel weer eens aan een solo begon, werd hij in het strafschopgebied getackeld. Iedereen zag dat de bal werd gespeeld, maar de scheidsrechter wees toch naar de stip (zou hij vriendjes willen maken?). Dit buitenkansje was wel aan Michiel besteed. Beheerst stuurde hij de keeper naar de verkeerde hoek: 1-0. Gezien het spelbeeld een terechte voorsprong!

Nog voor rust kreeg het vijfde een corner. De bal werd weggewerkt en opgevangen door Henry. Na een paar passen besloot hij om maar eens een schot te wagen. Prachtig verdween de bal vanaf een meter of 20 in de rechterbovenhoek: 2-0. Weinig mensen wisten dat Henry dit in zich had. Ook uw verslaggever was enigszins verbaasd.

Niet veel later was het rust. In de kleedkamer werden de volgende wissels voorbereid: Barry kwam erin voor Hanno, Chris maakte plaats voor Marcel, waardoor Joost linksback kwam te spelen en Gertjan loste Leon af. Na een heerlijk bakkie thee begon de tweede helft en na ongeveer 10 minuten was het weer zover. Barry besloot om van afstand te schieten en de bal verdween vanaf 25 meter onnavolgbaar in de rechterbovenhoek: 3-0. Wat kan die jongen toch schieten. Of zoals Arno Vonk het zou zeggen: en scheertje scheerde, zoals alleen scheertje scheren kan.

Na dit doelpunt was de wedstrijd echt gespeeld en het vijfde geloofde het wel. Het veldspel was niet meer zo goed als in de eerste helft, maar toch werden en nog voldoende kansen gecreëerd. Zo mocht Michiel alleen op de keeper afgaan na een prachtig balletje van Barry en ook Barry stond oog in oog met de keeper na een mooi balletje van Michiel. Helaas werden beide kansen niet verzilverd. Niels trof wel doel. Na een mooie pass van Michiel hield hij zijn hoofd wel koel en keurig schoof hij de bal langs de keeper: 4-0.

Bij de spaarzame uitvallen van Sportief was één man van het vijfde een echte sta-in-de-weg: Henry. Werkelijk alles werd door Henry onderschept met z'n hoofd of voeten. Dat hij daarbij wel heel veel corners weggaf vergeven we hem dan maar. Ook toen Thomas al was gepasseerd was het Henry die op de doellijn de ingeschoten bal wist weg te werken. Hierna volgde een ouderwetse scrimmage, waarbij werkelijk elke verdediger van het vijfde de bal tegen zich aangeschoten kreeg. Vooral Bart kreeg een lekker schot op zijn kont te verwerken. Na afloop van de wedstrijd kreeg Henry terecht het predikaat ‘man of the match’.

Nog even het vermelden waard: halverwege de tweede helft gingen Niels en Steven met z'n tweeën op de laatste man van Sportief af. In plaats van een hoog tempo te hanteren besloten ze de bal lekker naar elkaar te spelen, totdat de hele defensie van Sportief weer op z’n plaats stond. Jammer jongens, maar wel leuk geprobeerd.

In de laatste minuut van de wedstrijd had Gertjan nog een steekpass in de voeten en Michiel wist hier wel raad mee. Zijn tweede doelpunt van de wedstrijd was een feit: 5-0. Meteen na de aftrap floot Nico de Jong voor het einde van de wedstrijd. Weer een overwinning en na het teleurstellende begin van de competitie lijken de boys van het vijfde de draad weer op te pakken: 3 gespeeld, 7 punten en een doelsaldo van 9 voor en 3 tegen. Keurige cijfers.

Namens de spelers wil ik de supporters Bart, Pieter, Ton, Fred, Kim en Patricia nog even bedanken voor hun niet geringe aanmoedigingen. Verder wil ik de lezers nog even attenderen op het feit dat het vijfde een eigen Hyves pagina heeft. Hier kunt u terecht voor het betere geruchtenwerk, de topscorerpoll en nog vele andere dingen.

Tot slot nog het volgende. In de kleedkamer maakte Chris bekend dat hij was afgestudeerd en dat hij voorlopig zijn laatste wedstrijd had gespeeld, hij gaat voor 6 maanden naar Engeland. Vanwege zijn afstuderen trakteerde hij de mannen op een kratje bier en vanaf deze plaats wens ik Chris, namens alle spelers, begeleiders en supporters van het vijfde, heel veel succes in de UK!

Volgende week is er een bekerprogramma en de mannen van het vijfde mogen dan de degens kruisen met onze vrienden van ARC. Tot slot nog even een overzicht van de doelpuntenmakers tot nu toe: