Koudekerk verslaat Bodegraven en kweekt vertrouwen voor competitiestart.

Bodegraven 1

Erwin Emonds
Danny Mourits
Freek Batelaan
Mitchel v/d Tier
Amine Bakkali
Sam Bottenberg
Lars de Groot

Groep 2 41

15 september 2018 14:30

Opstelling Koudekerk 1

Een 0 - 4 overwinning die geeft vertrouwen, Koudekerk deed zichzelf een goede zaak met een overwinning die in enkele minuten werd gerealiseerd. De hele eerste helft was Koudekerk de baas op sportpark Groene zoom en in nog geen vijf minuten was de wedstrijd beslist.

De ploeg van Ronald Rosdorff lijkt steeds beter vorm te krijgen, spelers keren terug van blessures en dat kwam zaterdag het spel zeker ten goede. Tegen Bodegraven waren Ruben van den Berg, Chris Vergunst, Fabian Roosenbrand en Kenan Cetinkaya afwezig. Maar dat waren al drie speler minder als de week ervoor. Komt daarbij dat Fabian en Ruben volgende week terug zijn, alleen Chris en kenan verkeren nog in de ziekenboeg. De elf die mochten starten lieten er in de eerste helft weinig twijfel over bestaan dat de bezoekers de betere ploeg waren. De wedstrijd had voor Koudekerk weliswaar weinig belang, immers de ploeg was al uitgeschakeld in de beker, voor de thuisploeg was er nog een kans op het bereiken van de tweede ronde. Al moet na afloop worden geconstateerd dat Bodegraven daar geen enkel recht op had gemeten naar wat de thuisploeg voor rust liet zien. Slechts èèn enkele keer leek de ploeg gevaarlijk te worden. Voor de rest was Koudekerk de betere ploeg. het voetbalde beter en creëerde de nodige kansen. Er was nog geen kwartier gespeeld toen Koudekerk de score opende en nog geen vijf  minuten later was de wedstrijd gespeeld en keek de thuisploeg tegen en 0 - 3 achterstand aan. Verantwoordelijk hiervoor waren Bas van Heerdt met twee fraaie treffers en Yvar de Groot. Hierna nam Koudekerk wat gas terug  en hield de thuisploeg de schade beperkt tot drie tegentreffers .

De tweede helft leek schriftelijk te kunnen worden afgedaan, de thuisploeg probeerde het wel en doordat Koudekerk een stuk minder "bij de les was" leek het erop dat er nog iets van een wedstrijd zou komen. De definitieve beslissing viel met nog ruim en kwartier te spelen en was tevens het hoogtepunt van de wedstrijd. een vloeiende aanval van de bezoekers en het was Bryan van Delft die Bas van Heerdt in staat stelde om zijn derde en Koudekerks vierde treffer achter de kansloze doelman. De score had nog op kunnen lopen. Bryan van Delft werd een duidelijke strafschop ontnomen toen hij binnen de zestien meter werd vastgehouden maar scheidsrechter Karel van Vaalen zag er geen overtreding in. het was slechts van invloed op de score want de overwinning kwam geen moment in gevaar

Zo kweekt Koudekerk vertrouwen naar de start van de competitie, dinsdag speelt de ploeg nog tegen Bernardus een oefenwedstrijd en dan zaterdag gaat het om de punten als Alphense Boys op bezoek komt. Na zaterdag zal er een hoop duidelijk zijn hoe Koudekerk er echt voor staat.