Koetshuis Cup: ‘Bekerkiller’ Oegstgeest ook langs Koudekerk - Voetbal Vereniging Koudekerk

Koetshuis Cup: ‘Bekerkiller’ Oegstgeest ook langs Koudekerk

Koetshuis Cup: ‘Bekerkiller’ Oegstgeest ook langs Koudekerk

Oegstgeest 1

2 - 1

Koudekerk 1

...
65'
...
80'

Datum

28 februari 2017 20:00

Accommodatie

Onbekend

De eerste kwartfinalist van de tweede editie van de Koetshuis Cup is bekend. Op De Voscuyl schakelde Oegstgeest, koploper in 4A, derdeklasser Koudekerk uit. De nummer twee uit 3A moest met 2-1 buigen en aan die zege was niets gestolen. De ploeg van Huig Jan Heeringa had het betere van het spel en kreeg de beste kansen en dwong de withemden in de slotfase op de knieën. Oegstgeest was al de enige overgebleven vierdeklasser, maar schaarde zich nu dus zelfs bij de laatste acht. Een prestatie van formaat!

Het treffen stond vorige week al op de rol, maar de zware storm gooide roet in het eten. De clubs kwamen daadkrachtig snel tot een nieuwe afspraak en de tweestrijd mocht uiteindelijk boeiend worden genoemd. Zeker niet altijd even goed, maar het bleef vanaf het begin tot het einde spannend. De openingsfase was al allerminst saai. Beide teams gaven er onmiddellijk blijk van om zich graag te plaatsen voor de volgende ronde. Zowel Oegstgeest als Koudekerk zagen het niet zitten om de kat uit de boom te kijken.

Dat leverde al snel serieuze kansen op en na ruim een minuut spelen had Rens van Klaveren zomaar de 1-0 op het scorebord kunnen zetten na een slippertje van Richard van Heiningen, die steevast door zijn teamgenoten met ‘opa’ werd aangesproken uiteraard doelend op zijn ervaring opgebouwd in de hoofdmacht. Van Klaveren, vaak trefzeker in competitieverband, stuitte op Sam van Tongeren. De doelman moest even later wederom handelend optreden bij een inzet van Danny Wenink, die ook al in de ogen keek van de doelman. Aan de andere kant snelde Rik Vogels er een keer vandoor, maar hij werd afgevlagd vanwege buitenspel en dat signaal leek ook terecht gegeven en overgenomen door scheidsrechter Sinke.

Voorthuijzen artikelbanner

Duidelijk werd in elk geval dat het de ploegen menens was. Na de openingsfase werd het wel slordiger en vooral Oegstgeest hanteerde dikwijls de lange bal. Dat leidde vaak tot onnodig balverlies. Dit tot ongenoegen van de trainer, zo bleek na afloop. ,,Ik heb ze in de rust verweten dat ze de combinaties niet zochten. Dat kunnen we en dan moet je dus niet continu de diepte zoeken. Na de pauze hebben de jongen dat veel beter opgepakt.”

Na de genoemde kansen ontstonden er ook voldoende mogelijkheden om te scoren, maar vaak stonden de voorwaartsen net te scherp en zo werd er menig maal voor buitenspel gefloten. Het toonde wel de gretigheid aan in elk geval. Halverwege de eerste helft ging het fout achterin bij Oegstgeest en Grivo Biya profiteerde daar dankbaar van. De aanvaller leek te veel tijd nodig te hebben, maar rondde alsnog beheerst af: 0-1.

Nog geen vijf minuten later kreeg Bob den Hollander van dichtbij een enorme kans om zijn ploeg langszij te brengen, maar de normaal zo trefzekere nummer tien besloot hard uit te halen waar rustig en geplaatst inschieten een betere keuze zou zijn geweest. Zo kwam de stand niet in evenwicht en dat bleef zo tot aan de rust. Bij Koudekerk waren ze er zichtbaar nog niet gerust op om het karwei te klaren en Oegstgeest mocht op basis van de eerste helft ook zeker hopen op een beter resultaat.

Kort na de onderbreking kreeg Den Hollander zijn volgende kans. Een voorzet, die lang onderweg was, kwam bij de tweede paal bij de dit seizoen belangrijke pion uit maar ook nu hoefde Van Tongeren niet de gang naar het net te maken. Even later doken Van Klaveren en Wenink op in het Koudekerkse doelgebied, maar ook nu werden de kansen niet verzilverd. Koudekerk wankelde in elk geval wel en het viel op dat de formatie vaak massaal terugzakte op eigen helft. Roy Dijkstra kam nog het meest in de buurt van de inmiddels meer dan verdiende 1-1, maar zijn poging werd van de lijn afgehaald. Mike Slottje dook nog wel een keer op namens Koudekerk. De aanvoerder ging er zelf van tussen en creëerde zich een vrije schietkans. Zijn lob was leuk bedacht, maar de uitvoering was onvoldoende. En zo bleef ook de 0-2 uit.

Nog geen minuut later was het wel raak. De ingevallen Rens van der Spek verrichte het voorwerk, waarna Van Klaveren droogjes uithaalde: 1-1. Eindelijk had Oegstgeest waar het recht op had en nu wilde de gastheer ook meer. Dat kreeg het acht minuten later ook. Adil Harfaoui kreeg het leder tot bij Robin Noort en als de centrale verdediger mee naar voren gaat, zo bleek al meer dan eens in het seizoen, dan is het vaak raak. Zo ook nu. Nu waren de bordjes verhangen en in de slotfase kregen de bezoekers haast om de uitschakeling af te wenden. Vogels kreeg nog een grote kans op de 2-2, maar die bleef uit.

Zo leverde de eerste wedstrijd in de knock-out fase meteen een verrassing op, maar zoals omschreven kwam de overwinning Oegstgeest ook toe. Matchinnaar Noort: ,,Ik heb geen verschil gezien tussen een derde-en vierdeklasser. Maar eigenlijk behoren wij ook helemaal niet in de vierde klasse. Iedereen weet hoe het vorig seizoen verkeerd afliep, maar nu zijn we hard op weg om terug te komen in de derde klasse. In de voorgaande wedstrijden om de Koetshuis Cup bewezen we al dat we niet het lachertje zijn van dit toernooi en we wilden ook dolgraag door bekeren. Nu komen we uit tegen de winnaar van DoCoS tegen FC Rijnland. Het is aannemelijk dat het DoCoS zal worden en daar ligt ook onze wens. We kennen daar veel spelers en dat is andersom ook zo.”

Trainer Heeringa sprak van een verdiende overwinning en van een andermaal nuttige avond. ,,Met alle respect, maar van die monsteruitslagen in de competitie leren we weinig. Dit zijn meer potten die er toedoen en als ploeg krijg je zo de mogelijkheid om je te meten. Daarom zijn we blij dat we doorgaan, want straks volgt er dus weer een nieuwe uitdaging. Natuurlijk willen we kampioen worden, maar dit is voor ons en voor de club een nuttig extraatje.”

Collega Alex Redel was, niet voor het eerst, reëel in zijn nastoot. ,,We hadden de 0-2 kunnen en moeten maken en dan is het over. Tegelijkertijd moet ik stellen dat we dan teveel zouden hebben gekregen. Oegstgeest heeft ons afgetroefd en verdiende de overwinning. Nee, ik verschuil me niet achter het gegeven dat er wat spelers niet bij waren vanwege wintersport. Die zijn er komende zaterdag ook niet bij dus hier moeten we klussen mee klaren en dat is vanavond onvoldoende gelukt.”

Voor Koudekerk ligt de focus nu volledig op komende zaterdag. In Driebruggen kan bij WDS de tweede peridoetitel worden veilig gesteld. Oegstgeest neemt het op eigen veld op tegen VVSB, dat afgelopen zaterdag verstek liet gaan bij KSD/Marine. Voor wat betreft de Koetshuis Cup kan het seizoen al bijna niet meer stuk voor de lijstaanvoerder in 4A. Tweedeklasser Meerburg werd uitgeschakeld in de eerste ronde en van Lugdunum werd gewonnen. Nu struikelde Koudekerk dus ook over het been van de ploeg die tot veel in staat is dit seizoen. Een terugkeer naar de derde klasse lijkt een zekerheidje, hoewel Van Nispen en Blauw Zart daar anders over zullen denken.

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Kaaij, Polet, Noort, Heemskerk, D.Dijkstra, Tetteroo, Harfaoui, R.Dijkstra, Wenink, Den Hollander, Van Klaveren.

Basisopstelling Koudekerk: Van Tongeren, De Groot, Blijleven, Van Heiningen, Van Rijswijk, J.Roosenbrand, F. Roosenbrand, Wildschut, Biya, Vogels, Slottje.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!