Koetshuis Cup: Koudekerk zet grote stap richting knock-out fase - Voetbal Vereniging Koudekerk

Koetshuis Cup: Koudekerk zet grote stap richting knock-out fase

Koetshuis Cup: Koudekerk zet grote stap richting knock-out fase

LSVV'70 1

0 - 1

Koudekerk 1

Datum

14 januari 2017 14:30

Scheidsrechter

P. van Ofwegen

Accommodatie

Onbekend

Koetshuis Cup, poule A- Vier dagen na de oorwassing tegen Valken’68 kwam LSVV’70 weer in actie voor de Koetshuis Cup. Dit keer op eigen veld tegen Koudekerk. Voorafgaand aan het treffen mikten beide ploegen op de derde plek, die recht geeft om in het toernooi te blijven.

De ploeg van Alex Redel trok aan het langste eind (0-1) en enkel vierdeklasser UDO kan de aspiraties van de withemden nog dwarsbomen. LSVV’70 heeft nu nog een minieme kans om zich te plaatsen, maar zal zich vast op de competitie gaan richten waar nog de nodige werkzaamheden verricht moeten worden om ook volgend jaar nog derdeklasser te zijn.

Of Koudekerk dat ook nog is, moet nog maar worden afgewacht. Zoals het er nu naar uitziet heeft titelkandidaat Lugdunum eigenlijk maar een concurrent en dat is uitgerekend Koudekerk. Mocht de titel naar de Leidenaren gaan dan is er uiteraard ook nog een achterdeur voor de afscheid nemende Redel en zijn leerlingen. Maar dat alles komt later aan bod.

Het was koud en guur in de Kikkerpolder, maar de beide teams probeerden er nog wel wat van te maken in de aanloop naar de hervatting van de competitie. Dat Koudekerk, net als in de competitie eerder (3-1), won was verdiend te noemen. Het spel verliep net wat soepeler, medespelers werden makkelijker gevonden en de gasten kregen ook meer kansen. Niet voor het eerst dit seizoen miste Koudekerk wel scherpte en dat brak de gasten in de slotminuut nog bijna op. De laatste kans van de wedstrijd was echter ook niet besteed aan Guus van Kessel, waarbij de bezoekers een dankwoord mochten uitspreken aan het adres van sluitpost Michael Kneulman.

Eerder, en zeker in de tweede helft, had het verschil al nadrukkelijker gemaakt moeten worden. Zo lieten Rick van Tol en Rik Vogels aardige kansen liggen na rust. Voor de pauze had Wouter Huisman al een uiterste krachtsinspanning moeten verrichten om Christiaan Vergunst van scoren af te houden. Bij die laatste situatie was het al 0-1 na een voltreffer van vleugelverdediger Ricardo van Rijswijk. Daarvoor weer had ook Van Kessel al een kans om zeep geholpen, maar voor het overige was Koudekerk toch echt ook al beter voor de pauze.

Het bleef dus lang spannend in een duel waarin ook duidelijk werd dat het juiste ritme weer even gevonden moet worden. LSVV’70 heeft er nu twee wedstrijden op zitten in 2017 en scoorde nog niet. Komende dinsdag krijgt de ploeg alsnog een kans om de tegenstander af te laten trappen. UDO is dan gastheer in Oegstgeest. LSVV’70 moet met een monsterscore winnen om nog kans te mogen maken op een plek bij de laatste zestien, maar dan nog is en blijft het afhankelijk van Koudekerk. Mocht UDO het voor elkaar krijgen om af te rekenen met de ploeg van Freek Jansen dan zullen volgende week zaterdag Koudekerk en UDO onderling gaan uitmaken wie meereist met Valken’68 en Voorschoten’97 (za), ploegen die elkaar ook nog treffen.

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Filippo, Van Luxemburg, Leugering, Petersen, Huisman, Groenendijk, Van Kessel, Kasteel, Guffens, Gloerich.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!