Valken’68 pakt de punten, maar ook applaus voor Koudekerk - Voetbal Vereniging Koudekerk

Valken’68 pakt de punten, maar ook applaus voor Koudekerk

Valken’68 pakt de punten, maar ook applaus voor Koudekerk

Koudekerk 1

1 - 5

Valken`68 1

24'
... (schot)
57'
... (schot)
62'
78'
... (schot)
82'
... (schot)
90'
... (schot)

Datum

13 december 2016

Accommodatie

Onbekend

Uiteindelijk verliet Valken’68 het veld op sportpark de Gruttolaan in Koudekerk met een 1-5 zege. Na een uur spelen was de stand net 1-2 geworden en gloorde er nog hoop bij alle Koudekerkers. Maar de ‘Robert- en Jaco-show’ in het laatste, Valkenburgse kwartiertje zorgde voor het grotere verschil in doelpunten. Wat hadden de meegereisde Valken-supporters, zo ook de aanhang van de thuisploeg, langs de lijn en op de gezellige tribune genoten van een heerlijk avondje. Daar heb je Sinterklaas niet voor nodig. ,,Die Koetshuis Cup, ik vind het een wereldvondst. Het geeft de trainers de kans om jongeren in te passen en meer voetbalmeters dan normaal te geven. Ze doen in wedstrijden toch de meeste ervaring op. En voor al die voetballers geldt toch ook dat een potje voetbal veel leuker is dan trainen? Dat vond ik ook al toen ik nog een jongetje was in de vorige eeuw”, sprak de trouwe Valken’68-supporter vol trots.

Assistent-trainer Henk van der Nagel van de uitploeg had voor de ‘jonkies’ Jari de Vries, Thom Dijkhuizen, Stephan de Mooij en Rody Redel een basisplek gereserveerd. Verder waren er ook spelers in de basis opgenomen die al wel speelminuten hadden kunnen maken in het eerste naast enkele vaste krachten. De Valken’68-supporter: ,,Er doen er maar drie mee in de basis die ook in die fantastische pot thuis tegen SC Monster afgelopen zaterdag binnen de lijnen stonden.”

Trainer Alex Redel van Koudekerk, die afgelopen zaterdag ondanks de royale 0-5 uitzege op Floreant zeker niet met zijn mondhoeken omhoog liep na het vertoonde spel in die eerste helft, nam deze tweede wedstrijd om de Koetshuis Cup ook zeer serieus. Een tiental basisspelers van genoemde wedstrijd kwam nu ook op zijn namenlijstje van basisspelers voor. Waar zij in hun eerste wedstrijd in poule A de zaterdagtak van Voorschoten’97 op een zeer verdienstelijke 1-1 hadden gehouden, had Valken’68 al een driepunter uit bij UDO op de naam staan (2-6). Dus het ging zeker ergens over deze dinsdagavond.

Voorthuijzen artikelbanner
IN2

Was dat de reden dat er een uitgebreid televisieteam op deze wedstrijd was afgekomen? Wilde RTV Katwijk eens uitpakken? Was de man in die lange regenjas met de microfoon nu net niet de wedergeboorte van Harry Vermeegen? Niets van dit alles, het bleek een cameraploeg te zijn van een groot advocatenkantoor uit Amsterdam dat haar medewerkers liet filmen. En deze keer was de voetballende eer voor Phinney Disseldorp, de nummer 7 van Valken’68 en advocaat bij dat kantoor. ,,We willen onze cliënten en studenten met zo’n clip de mens achter de advocaat laten zien. En nu was Phinney aan de beurt. Maar waar gaat deze wedstrijd eigenlijk om”, aldus een woordvoerster en collega van Disseldorp.

Na het eerste fluitsignaal van de zeer goed leidende scheidsrechter René Sinke was het de uitploeg dat het spel naar zich toe trok. Disseldorp had vleugels op rechts, zo’n camera in je nek doet zichtbaar wonderen, en hij liet geregeld zijn tegenstander zijn rugnummer beter bestuderen. Koudekerk-doelman Sam van Tongeren kon in de 17e minuut een schot van elf meter prachtig pareren. Maar de thuisploeg liet ook even later haar tanden zien, en zeker geen klapperende, want het was Rik Vogels die een pass van de beweeglijke centrumspits Grijvo Biya net naast het doel van de ervaren Valken-doelman Kevin Sip tikte.

In die fase was duidelijk zichtbaar dat de uitploeg met de twee basiskrachten voorin, de heerlijk ballende linksbuiten Jaco van der Bent en de immer beweeglijke en op kansjes loerende centrumspits Robbert van Delft, prachtige aanspeelpunten had. Maar het was de jonge Redel die in de 24e minuut met een strak schot vanaf twaalf meter het digitale scorebord als eerste in beweging bracht, 0-1. Alle 55 supporters gingen er eens extra goed voor zitten, of staan, want door ieders hoofd ging vast en zeker de vraag: ,,Gaat Valken’68 er als tweedeklasser nu op en erover of kan de thuisploeg, spelend in de derde klasse, aanklampen?”

Een tegenvaller voor trainer Redel en zijn team was de kuitblessure van spits Biya die één minuut later strompelend het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door de jonge Jorin Roosenbrand. Er volgde direct een tactische omzetting want Jordy Melchert nam de spitspositie in. Hij zag in die eerste helft zijn inzet van twintig meter net naast het doel verdwijnen, waar Valken’68 dacht deel te nemen aan een nieuw spelletje van Leiden Amateur Voetbal ‘Paaltje trap’. Het was de uitploeg die de resterende speeltijd het beste van het spel had en Disseldorp die zijn inzet door Van Tongeren weer gestopt zag, verdween met alle anderen de kleedkamers in bij het rustsignaal van de scheidsrechter, gevolgd door het vliegende camerateam.

In de tweede helft kwam bij Valken’68 o.a. de prima acterende linkerverdediger, Roel Heemskerk, in het veld waar de trainer van Koudekerk geen wissels had toegepast. Het was de thuisploeg die duidelijk op jacht was naar de gelijkmaker. Maar uit een counter zag linksbuiten Van der Bent zijn inzet gekeerd waarna, weer, Redel de bal kon intikken toen doelman Van Tongeren deze los liet, 0-2 in de 57e minuut. Het was in deze fase dat de aanvoerder van de uitploeg telkenmale met prachtige rushes naar voren vanuit zijn centrale plek in de verdediging druk op Koudekerk bleef zetten en voor veel gevaar zorgde.

Maar een ongelukkige actie van De Mooij die Daan van der Zwet binnen de zestien raakte, zelfs hoorbaar op de wederom gezellige tribune, leverde Koudekerk alle kansen om vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer te laten registreren. Spits Melchert nam zijn verantwoordelijkheid en op een Neeskensiaanse manier, recht en hard door het midden, scoorde hij de 1-2. Bij Koudekerk werd kort daarop Sander Blijleven vervangen door Sander Weyman en bij Valken’68 was er zelfs een dubbele wissel. Doelpuntenmaker Redel mocht de jacuzzi gaan opzoeken en hij werd vervangen door de jonge Bas Roorda. En de jonge doelman Vincent Kleine mocht Sip tussen de palen komen vervangen. Maar even later moest ook de geraakte Van der Zwet geblesseerd het veld verlaten en de jonge Daan Randeraat kreeg zo zijn speelminuten bij de thuisploeg.

Toen werd het in het laatste part van dit duel om de Koetshuis Cup tijd voor de grote ‘Robert- en Jaco-show’. De rechtsback van Koudekerk kon het niet meer belopen tegen de snelle en zeer beweeglijke Van der Bent. Hij had een aanvraag voor extra zuurstof ingediend, maar die zou hem helaas niet op tijd bereiken. Zo kon Van der Bent in de 78e minuut spits Van Delft in stelling brengen, 1-3. Legde Koudekerk dan nu wel het hoofd in de schoot? Niets van dat alles, want even later zag Rick van Tol van drie meter zijn inzet door een katachtige reactie van Kleine op de doellijn gekeerd worden waar er naast mij al werd gejuicht door de Koudekerkse aanhang.

Van Delft zorgde met de 1-4 in de 82e minuut voor de definitieve beslissing, zo werd zijn treffer door de Valken’68-supporters op de tribune benoemd. Maar het was vier minuten later weer Van Tol die het nog spannend kon maken. Bij een prachtige uitval op rechts had hij iets briljants in zijn gedachten, een snoeihard schot in de korte hoek waar er medespelers vrij voor het doel stonden. Maar dan heb je niet op Kleine gerekend! Die pakte even later ook een Rivelino-achtige vrije trap van aanvoerder Mike Slottje uit de rechter bovenhoek van zijn doel.

,,Het mooiste bewaren we in Valkenburg altijd voor het laatst”, sprak de Valken-supporter trots toen hij juichend en klappend overeind was gekomen na de schitterende 1-5 van Van der Bent. Na een schitterende solo zorgde hij met een Bergkampje, een stiftje, voor deze eindstand. Sinke floot af, handen werden geschud, schouders beklopt, waarderende woorden werden uitgewisseld en Valken’68-speler Disseldorp waande zich weer even in Hollywood met de camera voor hem.

Deze wedstrijd was al met al weer pure promotie voor de Koetshuis Cup met heerlijk verzorgd voetbal van beide ploegen. In deze winterstop is het Valken’68 dat 10 januari thuis mag aantreden tegen L.S.V.V.’70, een zaterdagderdeklasser, en vier dagen later gaat Koudekerk bij de Leidse studentenploeg op bezoek. Wat de uitslagen zullen gaan worden, is niet te zeggen. Wat we wel weten, is dat een verslaggever van deze website daarbij aanwezig zal zijn. Een beter tijdverdrijf dan de Koetshuis Cup is er (bijna) niet…

Koudekerk-Valken’68 1-5 (0-1). 24. Redel 0-1, 57. Redel 0-2, 62. Melchert 1-2, 78. Van Delft 1-3, 82. Van Delft 1-4 en 90. Van der Bent 1-5. Scheidsrechter: Sinke. Toeschouwers: 55.

Basisopstelling v.v. Koudekerk: Van Tongeren, De Groot, Blijleven, Slottje, Van Rijswijk, Melchert, Vogels, Wildschut, Biya, Van der Zwet en van Tol.

Basisopstelling v.v. Valken’68: Sip, De Vries, Dijkhuizen, A. Haasnoot, Boere, S. de Mooij, Disseldorp, Bleijswijk Van Delft, Redel, Van der Bent.

Scheidsrechter: Sinke.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!