KOETSHUISCUP: Koudekerk houd Voorschoten op 1-1 - Voetbal Vereniging Koudekerk

KOETSHUISCUP: Koudekerk houd Voorschoten op 1-1

KOETSHUISCUP: Koudekerk houd Voorschoten op 1-1

Voorschoten`97 1

1 - 1

Koudekerk 1

Datum

22 november 2016 20:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Koudekerk 1

Koetshuis Cup, poule A- Nieuwkomer Koudekerk is het toernooi om de Koetshuis Cup uitstekend begonnen. De ploeg van Alex Redel hield een punt over aan de ontmoeting met eersteklasser Voorschoten’97 (1-1). André Lourens had met zijn manschappen eerder gewonnen van vierdeklasser UDO.

Daags na de wedstrijd even verhaal halen bij de trainers. In eerste instantie bij Redel. ,,Dit is natuurlijk een lekkere entree en ik kan het resultaat niet eens onverdiend noemen. Okay, zij hadden meer balbezit. Wij speelden echter compact en ze hadden moeite om er doorheen te komen. Voetballend kwamen we er best wel eens uit, maar gevaar konden we niet stichten. Na de rust bleven we in de wedstrijd en we loerden op onze kans. Die kwam er uiteindelijk en in de extra tijd hadden we zelfs nog een kans op de 1-2. Dat zou wel teveel van het goede zijn geweest, maar met dit resultaat hebben we het bepaald niet slecht gedaan.”

Assistent-trainer Ronald van Delft van Voorschoten’97 zal minder tevreden zijn geweest. Toch? ,,Ik werd gisteravond laat nog gebeld door de leider van het tweede en hij vroeg of we zo slecht gespeeld hadden. Daarop was mijn antwoord ‘nee’. Het resultaat valt wel tegen, maar we hebben simpelweg onze kansen gehad, maar helaas teveel gemist. In de eerste helft zijn we, na de snelle goal van Hamza Chikhi, drie keer alleen voor hun keeper verschenen. Jordi Manuputty, Tim Koning en Chikhi hadden zomaar een 3-0 of 4-0 op het scorebord kunnen zetten. Na de rust hebben we vol druk gespeeld en ook nog tal van mogelijkheden gekregen om verder afstand te nemen. We speelden echt niet slecht, maar je moet ze wel maken.”

 

Van Delft had wel een goed woord over voor de tegenstander. ,,Voor een derdeklasser hebben ze een heel aardig team. Vooral in defensief opzicht en op het middenveld staat het goed. En wanneer ze wat slimmer zouden zijn omgegaan met de snelheid van Grivo Biya was er meer gevaar gesticht. Het is echter wel duidelijk dat het anders voetballen is. Wij maakten het spel en zij hielden voornamelijk tegen. Maar goed; wanneer je je kansen niet maakt dan is een overwinning geen zekerheid.”

Redel: ,,Vooral na rust hebben we niet veel weggegeven en daar kan ik enkel maar tevreden over zijn. Onze goal was prima. Fabian Roosenbrand brak door en vond Mike Slottje bij de tweede paal. Dit toernooi nemen we serieus op. Het is meer dan zomaar een oefenpotje. Er valt wat te halen en als trainer kan je veel spelers benutten en beoordelen. Jongens krijgen de kans om zichzelf te promoveren naar de hoofdmacht. Ik denk ook niet dat Voorschoten’97 niet wilde winnen. Na afloop sprak ik Richard Bakker nog even en hij baalde best wel van dit gelijke spel. Zo’n resultaat neem je toch mee naar de volgende wedstrijd. Zij hebben een belangrijke pot voor de boeg tegen Neptunus en dan win je liever met 3-0 van een derdeklasser in aanloop naar zo’n karwei. Wij hebben er van genoten en gaan juist met een goed gevoel richting Perkouw, waar dat ook moge liggen.”

Van Delft afsluitend: ,,Natuurlijk wil je dit soort wedstrijden winnen. Dat had ook gewoon gemoeten. Misschien speelden teveel jongens te ontspannen. Dat is waardevolle informatie voor de hoofdtrainer en voor mij. De focus moet gewoon goed zijn. De weerstand zal zaterdag nog veel hoger liggen dus daar moet je je als speler tegen wapenen. Al met al toch een leuke pot en er zijn ook geen spelers geblesseerd geraakt. Nuttig potje dus.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Quax, Isik, Apaydin, Van Hemert, Valies, Bakker, Manuputty, Looyestijn, Blazquez, Koning, Chikhi.

Basisopstelling Koudekerk: Van Tongeren, Roosenbrand, Blijleven, Slottje, Van Rijswijk, Wildschut, Van der Zwet, Mansour, Van Tol, Melchert, Biya.

VERSLAG: LEIDENAMATEURVOETBAL.NL

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!