Be Fair 1 - Koudekerk 1

Be Fair 1

11 september 2010 15:00

Gerdingen, W.P. van

Waddinxveen * In de tweede wedstrijd van het seizoen nam Koudekerk het op tegen de club waar trainer Pieter van Zoest jaren de scepter zwaaide. Hij won in zijn tijd als trainer van Be Fair echter nooit van Koudekerk. In zijn laatste confrontaties tegen Koudekerk (seizoen 2008-2009) was Oege Pennin in Koudekerk de grote man met drie doepunten, wat resulteerde in een 4-0 overwinning. Uit in Waddinxveen werd het teleurstellend 2-2. Dan over naar het heden. Koudekerk won haar eerste wedstrijd overtuigend van “titelkandidaat” Lugdunum. Met drie doelpunten en voortreffelijk keeperswerk waren Rutger Dubbeld en Michael Kneulman de blikvangers van de sterke seizoensopening in Koudekerk. De mannen uit Waddinxveen speelden met 1-1 gelijk in Leiden tegen de plaatselijke studenten.  In aanloop naar de wedstrijd mist trainer Pieter van Zoest, naast de langdurig geblesseerden, Jeroen Koot wegens een vrijgezellenfeest.

Het eerste kansje was voor Be Fair, dat sterker begon aan de wedstrijd.  Na 15 minuten kwam de eerste goede kans voor Koudekerk. Rutger Dubbeld zette goed door op rechts op weg naar de keeper en gaf de bal aan de meegelopen Rick van Tol die net te laat was voor de scherpe voorzet. Vanaf dat moment was het een zeer aantrekkelijke wedstrijd met vele kansen over en weer waarbij Be Fair het veldspel beter voor elkaar had. Het overwicht kwam voort uit de slag op het middenveld, dat duidelijk werd gewonnen door de mannen uit Waddinxveen. Het was dan ook Michael Kneulman die, net als vorige week, met voortreffelijk keeperswerk Koudekerk op de been hield. Tot 4 keer toe wist Kneulman een 100% kans van Be Fair in zijn voordeel te beslissen.  Ondanks de talloze reddingen en het geringe veldoverwicht van Be Fair kwam Koudekerk er vaak goed uit met goed opgezette aanvallen vanaf de zijkanten. Kansen in de 1e helft voor Koudekerk waren er voor Ruben vd Berg, Rick van Tol en Rutger Dubbeld.

Net als in de eerste helft kwam Be Fair feller uit de startblokken. Na tien minuten kwam Koudekerk eindelijk een beetje los met goede aanvallen vanaf de zijkanten. Het waren allemaal geen echt grote mogelijkheden, maar het gaf wel aan dat Koudekerk de weg naar voren wist te vinden. Aan de overkant hadden de Koudekerkse verdedigers herhaaldelijk hun handen vol aan de rappe aanvallers van Be Fair. Naar mate de wedstrijd vorderde namen de mogelijkheden van Koudekerk toe, ware het niet dat grensrechter Mathieu Visser daar een stokje voor stak door tot drie keer de vlag omhoog te steken waar het absoluut geen buitenspel was.  Tien minuten voor tijd kwam Rick van Tol door op rechts en werd aan de zijkant naar de grond gewerkt door de linksback van Be Fair. Waar Mark van Leeuwen in de eerste helft twee goede vrije trappen had, waar helaas niets uit kwam, was het ditmaal een slechte en slappe voorzet die na een vreemde stuit voor de voeten van Rick van Tol valt en de 0-1 op het bord zette. Na de 0-1 probeerde Be Fair druk te zetten  op de verdediging van Koudekerk, maar zoals vaker deze dag was Michael Kneulman het eindstation. In de 87e minuut kreeg Koudekerk na een snelle uitval een vrije trap op 25 meter van het doel. Remco Muller ging achter de bal staan en zijn eerste poging ging slap in de muur maar de rebound van Muller met links zorgde vervolgens voor de 0-2 en dus de beslissing van de wedstrijd. De man van de wedstrijd zal voor een ieder inmiddels duidelijk zijn, maar ook Remco Muller en Vince van Goozen verdienen een compliment voor hun sterke optreden.

Doelpunten:

0-1  rik van Tol 81e minuut

0-2  Remco Muller 87e minuut

Gele kaarten: Vince van Goozen, Rutger Dubbeld

Opstelling Koudekerk: Kneulman; S. van Leeuwen, Muller, van Goozen, van Heijningen; van Houten, S van Tol(71 Vergunst); R. van Tol, vd Berg, M. van Leeuwen (90 Floyd Woning); Dubbeld

Niet gespeeld: Sam van Tongeren en  Bart vd Hulst