Koudekerk 1 - Lugdunum 1

Lugdunum 1

Youssef ait Blal
Said ait El Houssi (schot)
Arash Mousavi
Rutger Dubbeld (vrije trap)
Ozan Demirbas

4 september 2010 14:30

Opdam, P.M.M.

Koudekerk wint met Ruime cijfers.

Het was al weer even geleden dat Rutger Dubbeld drie keer scoorde voor Koudekerk 1. Afgelopen zaterdag was het weer eens zover. De spits maakte ruim gebruik van de afwezigheid van concurrent spitsen Joep van Tulder en Oege Pennin en schoot drie keer raak tegen Lugdunum en leidde daarmee niet alleen  de winst in van zijn ploeg in, maar gaf ook gelijk aan dat Pieter van Zoest weer degelijk rekening moet houden met Dubbeld.

Hoewel de cijfers anders doen vermoeden was de winst niet zo eenvoudig voor Koudekerk. Al hadden de bezoekers het geluk dat scheidsrechter Opdam een overtreding zag in de actie van Rick van Tol toen hij de bal voor de handen van de weifelende Lugdunum keeper Ozan Yazici tikte. Maar verder was het eerste kwartier Lugdunum de meest dreigende ploeg. De wedstrijd kantelde volledig vanaf het moment dat Rick van Tol de bal op het hoofd van Dubbeld legde en deze kopte de bal langs Yazici tegen de touwen. Vanaf dat moment was Koudekerk heerser op het veld, al moest Michael Kneulman, hij lijkt voorlopig de voorkeur te krijgen in het doel bij Koudekerk, even laten zien dat hij wel degelijk kan keepen en met een katachtige reflex tikte hij de inzet van Bilal Karasahin onder de lat vandaan. Nadat Dubbeld zijn ploeg op 2 – 0 had gezet leek Koudekerk even overmoedig te worden en toen tien minuten voor de rust Said Ait El Houssi zijn ploeg terug bracht in de wedstrijd was het nog even spannend of Koudekerk wel met 2 – 1 de rust zou halen.

Na de rust herstelde Koudekerk binnen vijf minuten de marge weer naar twee goals. Een vrije trap werd door Rutger Dubbeld dermate hard in de linkerbovenhoek geschoten dat Yazici er alleen maar naar kon kijken. De definitieve genadeslag was van Stefan van Tol, hij hoorde op het laatste moment dat hij zou spelen toen Ruben v/d Berg in de warming up moest afhaken met een enkelblessure. Op een voorzet van Rick liep drie man van Koudekerk de zestien in, hierdoor stond Stefan buiten de zestien meter volledig vrij. De voorzet was op maat en in een keer nam Stefan de bal vol op de slof. Als een granaat sloeg de bal in het kruis en wederom kon Yazici er alleen maar naar kijken.  De schade voor Lugdunum had nog groter kunnen zijn als Rick van Tol minder zelfzuchtig was geweest en de bal op de meelopende Mark van Leeuwen had gegeven, nu schoot hij oog in oog met Yazici zelf en kon Yazici redding brengen door de bal naast te tikken. Al werd die glorie hem ontnomen door de scheidsrechter, die gaf een achterbal in plaats van de corner waar Koudekerk recht op had. Maar bij Koudekerk maalde niemand om die Corner, de eerste drie punten waren binnen en het vertoonde spel was, bij vlagen , zeer de moeite waard. Kijkend naar de blessurelijst wie daar nog op staan kan men alleen concluderen dat de concurrentie groot is en Pieter van Zoest een ruime keus zal krijgen wanneer iedereen fit is.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon van Leeuwen, Vince van Goozen, Remco Muller, Jeroen Koot, Nick van Houten, Stefan van Tol, Richard van Heijningen, Rick van Tol©, Rutger Dubbeld, Mark van Leeuwen.

Niet ingezet: Dennis Bos, Robert Koot, Ruben v/d Berg, Sam van Tongeren

Toeschouwers: 200