48'

E-pupillen zaterdag, E2, 7e klasse 02

5 december 2015 12:00

Onbekend

Met gespannen kopjes stappen de mannen van de E2 de auto in. Ze weten dat dit een moeilijke wedstrijd gaat worden. Voorschoten heeft met 19 doelpunten voor en 6 doelpunten tegen goede statistieken staan. Een aanvallende ploeg, waar de verdedigers mogelijk af en toe mee naar voren komen. De kansen liggen volgens de mannen op de counters.

Eenmaal in Voorschoten aangekomen blijkt dat we op een zojuist ingebruik genomen veld van de honkbal moeten voetballen. Hoog gras, zompige grond en achteraf vol in de wind. Dit beloofd een pittig potje te worden. Waarschijnlijk hebben wij er als ouders meer last van dan de jongens, want die horen we er niet over.
Eigenlijk zou de titel dit verslag "op een groen groen knollen knollen land" moeten heten.

Voorschoten kiest ervoor om de eerste helft tegen de wind in te spelen.
Koudekerk begint na de aftrap gelijk erg aanvallend, wat niet zo gek is als je met de wind meespeelt. Koudekerk weet al snel wat kansen te creeeren echter worden niet vakkundig afgeslagen door Voorschoten. Ze hebben immers ook niet voor niets maar 6 tegendoelpunten. De eerste 10 minuten benut Koudekerk helaas een handvol kansen niet. Dan wordt William ingebracht en die weet in de 14e minuut het eerste doelpunt er op magistrale wijze in te knallen. Wat een euforie bij iedereen !! na 14 minuten hard werken een welverdiend doelpunt. De eerste helft blijft vechten en helaas moet Koudekerk in de 24e minuut een tegendoelpunt incasseren. Met 1-1 gaan we de rust in.

De 2e helft begint gelijk wat moeilijker. Tegen de wind inspelen betekend dat de jongens toch wat harder moeten werken en we merken dat ze zich wat moeten aanpassen in de eerste minuten. Echter in de 32e minuut weet William weer op fantastische wijze een doelpunt te maken. Helaas weet echter Voorschoten in de 39e minuut weer op gelijke hoogte te komen. De aanvallen gaan over en weer en we weten wat tegen een goede ploeg spelen. Koudekerk weet echter genoeg kansen te creeeren en ook Kaj heeft deze wedstrijd weer een aantal fantastische reddingen.
Door het creeeren van al die kansen weer Koudekerk in de 39e minuut weer op voorsprong te komen. De emoties spelen hoog op, want wat zou het mooi zijn om te winnen.
Koudekerk speelt fel spel en tackled wel eens, wat tot grote frustaties leidt bij een leider en ouder van Voorschoten. Gelukkig wordt de leider tot bedaren gebacht door zijn medeleider, maar de emotie is er nog niet uit en de beste man staat te schreeuwen en schelden tegen de ouders van Koudekerk, maar nog erger ook tegen de jongens van Koudekerk. Gelukkig loopt ie zelf weg, maar wellicht is het beter dat deze leider niet meekomt naar Koudekerk. Achteraf na de wedstrijd blijkt dat deze 2 mannen namelijke een behoorlijke indruk hebben achtergelaten bij de spelers van de E2.
Tijdens de wedstrijd merken we daar niet zoveel van want in de 42e minuut scoort William, the man of the match, zijn hattrick en komen we op een 2-3 voorsprong. Nu wordt het alleen maar spannender. Temeer omdat Voorschoten opeens meer begint aan te vallen en de wind in de rug hebben. Helaas, helaas helaas scoren ze in de 48e minuut de gelijkmaker.
De overwinning was zo dichtbij, maar na deze beladen wedstrijd is het een terechte uitslag van twee sterke ploegen.

Direct na de winterstop zien we Voorschoten thuis op onze eigen goede velden en hopelijk nemen ze één goede leider mee.
Nog 2 wedstrijden voor de winterstop, dus we moeten nog even volle bak.