38'

F-pupillen zaterdag, F2, 7e klasse 03

14 maart 2015 8:45

R. Dorrepaal

Vandaag stond de wedstrijd tegen ongeslagen koploper Meerburg F6 op het programma. Ons team was compleet, geen invallers dit keer.  Met goede moed begonnen we aan de wedstrijd, we laten ons niet imponeren door de koploper. Jasper begon op keep, Bastian en Juan in de spits en de overige teamleden in de verdediging en op het middenveld. In het begin was het even aftasten en al in de derde minuut scoorde Meerburg zijn eerste doelpunt. wij lieten het er niet bij zitten en zochten telkens de aanval. Een aantal keren werd Juan goed bereikt in de spits, maar die werd steevast omringd door 4 Meerburgers, dus er was eigenlijk geen doorkomen aan. Meerburg speelde zichtbaar op de verdediging en hoopte op de counter. In de 9de minuut kreeg Juan de bal jammerlijk tegen zijn arm, waardoor de tegenstander de vrije trap kreeg. Deze werd goed benut en belandde met een knap krulboogje achter Jasper: 0-2. We lieten ons echter niet van de wijs brengen, Joep, Jeremy en Kamil bleven de ballen goed naar voren spelen, maar het was echt moeilijk om door de potdichte verdediging van Meerburg te komen. In de rust werd er tactisch overleg gevoerd en dat leidde in de tweede helft tot een iets andere opstelling. Bastian op doel, Jasper in de spits en ook Luuk wat meer naar voren. Het was direct spannend, Koudekerk voerde de druk goed op en onder andere Robin, Juan en Jasper creëerden kansen. In de 22ste minuut was het Juan die eindelijk loon naar werken kreeg en de 1-2 op het scorebord zette. Bastian verrichtte goed keeperswerk, kwam geen moment in de problemen en Joep, Kamil en Jeremy hielden de verdediging goed dicht. Ook Jarno, die zijn 2de wedstrijd bij ons speelde pakte aardig wat ballen af en voorzag Luuk, Juan en Jasper van ballen. Er waren een aantal Mooie kansen voor de spitsen, maar helaas te makkelijk te pakken door de keeper van Meerburg. Er werd goed samengespeeld en er werden goede aanvallen opgebouwd. In de 38ste minuut resulteerde dit in een schot op doel door Juan. De bal dreigde net naast te gaan, maar gelukkig stond Jasper op de juiste plek en kon kon hij de bal intikken: 2-2. Hierna kreeg Meerburg wat meer ruimte en was het nog even spannend voor het doel vann Koudekerk, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter af en gingen we met een welverdiende 2-2 naar huis. Een hele mooie prestatie tegen de ongeslagen koploper! Zeer goed gedaan mannen! Koudekerk was echt de beter voetballende partij, jammer dat er niet net een extra doelpuntje viel.