Koudekerk lamgeslagen door Zwammerdam?

Zwammerdam 1

Lars Kremer
Lars Kremer (kopbal)
Jordi de Groot (schot)
Reijer Jaap Peters (schot)
Maarten van Riesen (schot)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

8 februari 2014 14:30

Gieles, I.P.

Koudekerk lamgeslagen door Zwammerdam?

Het was nou niet het debuut wat een jonge speler verwacht te maken, Mitchell Goudkuil was de vervanger van de geblesseerde Michael Kneulman in het doel bij Koudekerk. De A-junior had weinig schuld aan de tegentreffers maar zal niet een echt plezierig gevoel hebben overgehouden aan zijn =debuut in Koudekerk 1. Zwammerdam won met 1 – 4, maar twee doelpunten waren minimaal discutabel.

Het begin van de wedstrijd was voor Koudekerk, al binnen twee minuten schoot Bas van Heerdt de bal voor de goal van Zwammerdam langs. Even later was het wel raak, sidney de Schepper lanceerde Mark van Leeuwen, die leek uit buitenspelpositie te starten maar mocht doorgaan en ronde beheerst af. Zwammerdam protesteerde heftig maar scheidsrechter Gieles negeerde de protesten en trakteerde aanvoerder Lars Kremer op een makkelijk gegeven gele kaart. Hiermee zette Gieles de toon voor de wedstrijd. Een wedstrijd waarin zijn optreden na afloop meer werd besproken dan het feit dat de bezoekers na 90 minuten gewoon meer recht hadden op de drie punten dan de thuisploeg. Gieles zat er dan ook regelmatig naast met zijn beslissingen, zo liet hij de actie waarmee Gerald van Asselt Mark van Leeuwen uit de wedstrijd schopte onbestraft en mocht Jordi de Groot naschoppen bij Roy v/d Berg. Hier was de sanctie slechts een vrije trap. Ondertussen werd er ook nog gevoetbald en was Koudekerk na het uitvallen van Mark van Leeuwen de angel kwijt uit de aanval. Rick van Tol verving van Leeuwen maar kwam nauwelijks los van zijn tegenstander. Na een half uur kwam Zwammerdam op gelijke hoogte toen Lars Kremer de bal binnen tikte toen na een korner Mitchell Goudkuil een duw kreeg en daardoor de bal miste. Alex Redel nam het op voor zijn doelman en Gieles stuurde de Koudekerk trainer daarop achter de afrastering. Sensatie voor het publiek en daar had Gieles vooraf van aangegeven op te kicken…. De kruitdampen trokken op met de rust maar het was duidelijk dat de tweede helft nog wat beloofde.

Na de rust was het Koudekerk die de eerste kans kreeg, Roy v/d Berg kon alleen op keeper van Vaalen afgaan maar verprutste de mogelijkheid om zijn ploeg opnieuw aan de leiding te brengen. Daarna was het weer even Gieles de de hoofdrol op zich nam. Want de 1 – 2 van Jordi de Groot was een zuiver geval van Buitenspel maar ook nu liet Gieles zijn grensrechter in de kou staan. Voor Koudekerk was het de doodsteek. Juist op het moment dat Koudekerk met Joep van Tulder wilde brengen voor Mike Suvaal maakte Zwammerdam gebruik van de counter en scoorde het de derde treffer.  Om het nog erger te maken was het Maarten van Riessen die vlak voor tijd zelfs nog de vierde treffer achter Goudkuil schoot. Na afloop was iedereen het er wel over eens dat de winst van Zwammerdam verdient was en dat de rol van Gieles daar niet de schuld van was, maar dat de beslissingen van de scheidsrechter meer gespreksstof opleverde dan de wedstrijd zegt eigenlijk genoeg.

Koudekerk blijft ondanks de tweede nederlaag op rij op een negende plaats staan, het gat naar de volgende tegenstander, L.S.V.V.`70, bedraagt 5 punten en dat is de ploeg die nu de rode lijn is. Winst zou het dus een stuk vrolijker gaan doen uitzien voor Koudekerk.

Opstelling Koudekerk: Mitchell Goudkuil, Simon van Leeuwen, Martijn Vonk, Christian Vergunst, Mike Suvaal(72.Joep van Tulder),Sidney de Schepper, Yvar de Groot, Bas van Heerdt, Roy v/d Berg, Mitchel Jansen, Mark van Leeuwen(14.Rick van Tol)