Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Koudekerk twee gefopt

Koudekerk twee gefopt

Rohda '76 2

4 - 1

Koudekerk 2

...
7'
...
28'
...
38'
51'
Arjen Linstra (kopbal)
...
77'

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse B

Datum

2 november 2013 12:00

Scheidsrechter

Smedinga, V.M.

Accommodatie

Onbekend

02-11-2013 Rohda ’76 2 – Koudekerk 2
Na het onnodige puntverlies in de competitie van vorige week, en het verlies in de vriendschappelijke pot tegen GHC 2 van afgelopen dinsdag is de dag dan eindelijk aangebroken waarop het tweede van Koudekerk kan laten zien dat ze de vorm niet kwijt zijn. Toegegeven, het puntverlies van afgelopen week is voor een groot deel toe te schrijven aan het optreden van de toenmalige arbiter, maar daarbij moet ook gezegd worden dat het verschil tussen Koudekerk 2 en TAVV 2 zich al voor rust uit had mogen drukken in een hoger doelsaldo ten faveure van de Koudekerkers.
De tegenstanders van de getergde Koudekerkers zijn de spelers van het Bodegraafse Rohda ’76 2. Ranglijst voetballers die we zijn vertelt een blik op de betreffende lijst ons dat Rohda na 7 wedstrijden 6 punten onder ons staat. Net als Koudekerk heeft ook Rohda afgelopen week punten gemorst. Rohda wist het namelijk voor elkaar te krijgen om de Hazerswoudse boys de eerste 3-punter te bezorgen. Er werd met 3-1 verloren. Op papier is Rohda dus een tegenstander die te verslaan is. Maar zoals iedereen weet wordt er op papier niet gevoetbald. Daarnaast is er het feit dat Koudekerk zich vaak moeiteloos weet aan te passen aan het niveau van de tegenstander, hoe slecht dat ook mag zijn. Het elftal van trainer Vlasveld is dus gewaarschuwd.
Koudekerk kan deze week geen beroep doen op de kwaliteiten van soldaat Den Hollander. Naar het schijnt heeft de beste man een heuse roundhouse kick gestopt met zijn tanden, hetgeen hij heeft moeten bekopen met een scheurtje in zijn kaak. Wel hebben de mannen van 2 beschikking over een van blessure terugkerende Erwin de Best. De volgende 11 namen pronkten boven aan op het wedstrijd formulier: Sam, Blanco, Dimi, Cedric, Matsie, Erwin, Mike, Daan, Tulder, Harris en Fabhinho. Op de bank starten Dave, Lilly, Bos en Muller.
Na de warming up verzamelde de mannen van het tweede zich in de kleedkamer om de kleding in orde te maken zodat de wedstrijd aangevangen kon worden. Ook werden er nog wat laatste tips en aanwijzingen gegeven. Omdat het tweede soms slap begint aan zijn wedstrijden werd er door trainer Vlasveld en assistent Kale B nog nadrukkelijk verteld dat de Koudekerkers op moesten letten voor de eerste 5 minuten en dat er scherp gestart moest worden. Het advies bleek helaas aan dovemans oren gericht te zijn. Koudekerk startte slap aan de wedstrijd en dit drukte zich al na 5 minuten uit in een tegengoal; 1 - 0. Het tweede liep weer eens achter de feiten aan. Maar gezien de kwaliteiten van de tegenstanders, of liever gezegd, het gebrek hieraan, had Koudekerk nog genoeg tijd om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Dit gebeurde echter niet. Wel kwam er nog een goede kans op de 1-1 toen er over de rechterflank een veelbelovende aanval werd opgezet. Met een lage voorzet achter de verdediger langs en buiten het bereik van de keeper werd de Koudekerkse captain opgezocht. Helaas kon ook Casanova niet bij de bal en blesseerde hij zich bovendien bij de poging die hij waagde. Ook Joep kampte met een blessure en liet zich noodgedwongen na zo’n 20 minuten spelen, maar nadat ie een gele prent verzameld had, vervangen door Dave. Koudekerk bleef het resterende deel van de eerste helft slap en futloos voetbal spelen. Na een vermeende overtreding op enkele meters buiten de zestien, werd er uit een vrije trap 2-0 gescoord, waarbij er opzichtig geduwd werd in de muur. De arbiter wilde van niks weten en keurde de goal goed. Het bleef echter niet bij 2-0, want snel daarna werd er tot overmaat van ramp ook nog 3-0 gescoord. Met deze stand verlieten de Koudekerkers met gebogen hoofd het veld voor een welverdiende donderpreek en een wat minder verdiend bakkie thee. Zoals gezegd bleef Captain Casanova geblesseerd achter in de kleedkamer, en werd vervangen door Bos. De opdracht voor de tweede helft was duidelijk; De daad moest eindelijk eens bij het woord gevoegd worden, en in plaats van alleen maar te zeggen dat de mouwen opgestroopt moesten worden, moest het maar eens gedaan worden.
Met hernieuwde moed betraden de spelers van het tweede het veld voor de tweede helft. Er werden duels gewonnen en het spel werd steeds beter. 10 minuten in de tweede helft liet dit zich uitbetalen in de eerste goal voor de withemden. Een voorzet van rechts werd door Harris ingeknikt; 3-1. Het geloof begon weer te groeien en met Muller, die Erwin verving, ging Koudekerk op jacht naar nog meer doelpunten. Dit resulteerde echter al vrij snel na de 3-1 in een counteraanval waaruit Rohda 4-1 wist te scoren nadat er slordig balverlies werd geleden. Er restte nog één optie; Lilly werd in de ploeg gebracht en Blanco, die nog altijd niet 100% fit is, werd naar de kant gehaald. Dave nam de plek van Blanco over en Lilly kwam op de flank te spelen. Koudekerk had de overhand, maar echt veel kansen werden er niet gecreëerd. Wel werd er nog een doelpunt gemaakt en wederom was het Harris die met zijn hoofd een voorzet het doel van de tegenstanders in werkte. De vlag was echter, onterecht volgens Harris, omhoog gegaan, en de goal werd afgekeurd. De tijd tikte verder en Koudekerk was niet meer bij macht om het Rohda nog erg moeilijk te maken. Het eindsignaal klonk, en het tweede verliet dus met een kostbare 4-1 nederlaag het veld.
Het gat met de nummer 4 was voor aanvang van de wedstrijd 4 punten, dus blijft Koudekerk op de derde plaats staan. Door het verlies is Rijnvogels, dat niet geheel onverwacht won van Alphia, echter uitgelopen tot 5 punten. ARC, dat ook 2 punten boven de mannen van 2 stond, morste gelukkig ook punten, door uit bij TAVV te verliezen, en blijft dus binnen schootsafstand van het tweede. Tot slot geef ik de pen door aan Dave.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!