Koudekerk 1 - Kamerik 1

11 mei 2013 14:30

Merkestein, C.

Winst op Kamerik houd Koudekerk in de derde klasse

Vooraf aan Koudekerk – Kamerik was het duidelijk dat er voor de verliezer nog een paar wedstrijden aan het seizoen zouden worden toegevoegd. Het leverde bij beide ploegen de nodige zenuwen op en na afloop bleek dat de thuisploeg daar het beste mee wist om te gaan. Koudekerk is ook volgens seizoen derde klasser en voor Kamerik wacht eerst nog een twee tal wedstrijden om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Bij Koudekerk waren er weinig personele problemen, Simon van Leeuwen en Jeroen Koot waren geschorst maar voor de rest was iedereen fit en had Marcel Valk dus een ruime selectie voor de wedstrijd tegen Kamerik. Fabian Roosenbrand kreeg als rechtsachter de voorkeur boven Dimitri v/de Berg en Rick van Tol had een basisplaats waar vorige week Tijs v/d Hoorn nog op zijn plaats speelde. Vooral Fabian leek in de beginfase de nodige zenuwen te hebben, de jonge back speelde ongelukkig en bracht zijn collega verdedigers nogal eens in de problemen. Het leverde al binnen een kwartier Christian Vergunst een gele kaart op. Gelukkig wist Roosenbrand zich hierna te herpakken en speelde verder een nuttige wedstrijd.Toch was het niet zo dat Koudekerk de mindere was want kamerik trok zich vaak ver terug en liet Koudekerk komen, wat het dan ook gecontroleerd deed. Per slot van rekening had Koudekerk genoeg aan een punt en moesten de gasten winnen.  Dat Koudekerk de eerste was die het net vond was een logisch gevolg van het spelbeeld al was de manier waarop de goal viel iet wat ongelukkig voor de bezoekers. Het was Bas van Heerdt die de bal na een afgeslagen aanval met een soort van half volley weer in de richting van de goal schoot. Kamerik keeper Richard Vroege stond volledig op het verkeerde been en zag de bal buiten zijn bereik tegen het net hobbelen.

Vlak na de rust leek Koudekerk de wedstrijd te beslissen toen Rick van Tol goed doorging en alleen op Vroege af kon gaan en waar het al een paar keer mis was gegaan deed van Tol het nu wel allemaal goed. Hij klopte Vroege in de korte hoek en Koudekerk leek op rozen te zitten.  Vreemd genoeg leer er weer een soort van angst over de ploeg te komen en liet het Kamerik meer komen. Michael Kneulman moest nog een paar keer optreden en had ook nog het geluk dat Jelle Das een vrije kopkans naast de goal kopte. Toch werd het nog even moeilijk toen tien minuten voor tijd Marcel van Vliet uit een scrimmage de 2 – 1 scoorde. Ineens kreeg Kamerik weer geloof en ging het nog tien minuten er vol voor. Het was zelfs nog dichtbij de 2 – 2 maar met een reflex waar hij zelf nooit iets van heeft geweten wist Michael Kneulman in de slotminuut de gelijkmaker te voorkomen.

Na het eindsignaal was er blijdschap en opluchting bij Koudekerk. Marcel Valk gaf aan blij te zijn dat hij volgend seizoen als toeschouwer bij een derde klasser te kunnen kijken. Verder gaf hij aan dat er veel meer voetbal in de ploeg zat dan het dit seizoen had laten zien. Hij had er meer uit willen halen. Gezien het applaus dat de vetrekkende trainer mocht ontvangen van spelers en toeschouwers was iedereen tevreden dat in dit moeilijke seizoen lijfsbehoud was behaald en mocht Marcel de nodige bedankjes en felicitaties in ontvangst nemen.

In de eindklassering klimt Koudekerk, door het verlies van Zwammerdam en B.S.C.`68 , zelfs nog naar de achtste plaats en lijkt het seizoen toch een stuk beter te eindigen als het lijkt.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Fabian Roosenbrand(87. Dimitri v/d Berg), Christian Vergunst, Richard van Heijningen©, Jeroen Koot, Cedric Borgers, Bas van Heerdt, Roy v/d Berg, Rick van Tol(68. Tijs v/d Hoorn), Oege Pennin, Mark van Leeuwen