Be Fair 1 - Koudekerk 1

Ahmed el Azzouti (schot)

4 mei 2013 14:30

Graaf, R. de

Competitie nog niet over voor Koudekerk.

Na afloop was Marcel Valk duidelijk over de wedstrijd en over de kampioen Be Fair. In de ogen van Valk was Be Fair de terechte kampioen al vond de trainer dat Koudekerk wel zelf verantwoordelijk was voor de wederopstanding van Be Fair. Hiermee doelde Valk op het moment vlak voor rust waarbij Richard van Heijningen de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte.

Want het moet gezegd worden dat Be Fair tot dat moment niet de indruk maakte even kampioen te worden. De door Valk verwachte storm aan het begin van de wedstrijd was er ook maar juist in deze fase had Koudekerk een uitblinker in de persoon van Michael; Kneulman. De doelman was met een aantal goede reddingen de reden dat zijn ploeg de beginfase overleefde. Toen uit het niets Koudekerk ineens op voorsprong kwam, Bas van Heerdt schoot een afgeslagen bal ineens langs de onzekere keeper Richard Bitter, sloop er toch een soort van paniek in de thuisploeg. Die werd nog erger toen Oege Pennin Koudekerk zelfs op 0 – 2 schoot.  Moet gezegd worden dat Koudekerk de eerste helft de zaakjes redelijk voor elkaar had, de gevaarlijke spitsen van Be Fair werden goed kort gehouden en als ze er een keer langs waren was er altijd weer een redding van Kneulman of een polletje wat een treffer in de weg stond. Zo`n polletje was ook de redding voor Be fair, Richard van Heijningen wilde een voorzet wegwerken maar vlak voor zijn voet stuiterde de bal op en raakte de aanvoerder de bal helemaal verkeerd en wat nog geen Be Fair speler was gelukt gebeurde nu wel. Michael Kneulman was volledig kansloos op deze bal en zo leefde Be fair ineens weer, en dat in de blessure tijd van de eerste helft.

De tweede helft was Be fair uiteraard de ploeg die op jacht ging naar de gelijkmaker en nam het grote risico`s. Achterin bij de thuisploeg as het nog een grote onzekerheid, Keeper Bitter liet een aantal ballen op onbegrijpelijke manier los en Jan Willem Oosterveen kon alleen maar achter Mark van Leeuwen aanlopen. De thuisploeg ontsnapte pas echt toen Oege Pennin oog in oog kwam met Bitter en de keeper nog net een teentje tegen de bal kreeg en daarmee de 1 – 3 voorkwam. Voor Koudekerk was het nog zuurder want uit de tegenaanval was het Ahmed El Azoutti die de bal ineens op de slof nam en als een granaat sloeg die bal in de kruising. Een goal waar je alleen maar van kan dromen in een kampioenswedstrijd.  Toen was er nog een kwartier te spelen en om zeker te zijn van het kampioenschap moest Be Fair nog een keer scoren maar het risico van nog een tegentreffer durfde de ploeg ook niet te nemen. Zo was het na afloop voor beide ploegen wachten op de resultaten van de andere velden.

Voor Be Fair kwam het verlossende bericht dat Floreant verloor en dus was de thuisploeg kampioen. Koudekerk had minder geluk, Kamerik had Leiden geklopt en dus moet Koudekerk nog een punt halen om veilig te zijn. Dat moet dan zaterdag gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Kamerik wat dan moet winnen om de nacompetitie te ontlopen.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Fabian Roosenbrand, Christian Vergunst, Richard van Heijningen©, Jeroen Koot, Cedric Borgers, Tijs v/d Hoorn, Bas van Heerdt(65.Rick van Tol), Roy v/d Berg, Oege Pennin, Mark van Leeuwen(77.Robert Koot)