Koudekerk 1 - DWO 1

DWO 1

Marko Grootveld
Wouter van Ginkel (schot)
Bobby den Outer (vrije trap)
Jeroen Koot (schot)
Jordi Spruijt
Bas van Heerdt (vrije trap)
Pascal Houterman
Wouter van Ginkel
Wouter van Ginkel

20 april 2013 14:30

Gootjes, D.J.

Koudekerk staat op na 0-3 achterstand.

De ruststand bij Koudekerk – D.W.O. gaf de Koudekerk supporter weinig hoop op een goede afloop. 0 – 3 stond er op het score bord en aanvallend had de thuisploeg nog bijna niets laten zien. Maar na de rust stond er een heel ander Koudekerk en mocht D.W.O. na afloop zich gelukkig prijzen dat de schade bij 3 tegentreffers bleef en beide ploegen een punt overhielden aan het treffen.

De wedstrijd was amper drie minuten oud toen Christian Vergunst  de bal achter zijn eigen doelman kopte, een vrije trap van Bjorn Raven draaide in de Koudekerkse 16 meter en Vergunst wilde de bal onderscheppen maar veraste zijn eigen doelman. Een slechter begin kon Koudekerk niet hebben. Duidelijk was dat Koudekerk zich weinig raad wist met de twee spitsen van D.W.O. vooral Wouter van Ginkel was lastig te verdedigen.  Het duurde ook enige tijd eer de ploeg zich hervond en voor het zover was had D.W.O. ook al de tweede treffer binnen via Wouter van Ginkel die vanaf de 16 meter de bal hard en laag binnen schoot. Vlak na die treffer had Koudekerk de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd via Oege Pennin die een lage voorzet van Mark van Leeuwen binnen leek te werken maar keeper Roel Sluysmans wist met maximale inspanning de treffer te voorkomen. Het Koudekerkse aanvalsgevaar voor de eerste helft was hiermee gedaan, de bezoekers leken zelfs de wedstrijd al te beslissen toen een vrije trap van Bobby den Outer door niemand werd geraakt en ondanks de aanwezigheid van vier Koudekerk spelers de derde Zoetermeerse treffer opleverde. De tweede helft werd dan ook aan de lijn met angst en beven tegemoet gezien.

De tweede helft deed dan ook een ieder verbazen, Koudekerk ging fel van start en zette de gasten gelijk onder drtuk. Oege Pennin stande nog op keeper Sluysman, die met gevaar voor eigen leven zich voor de spits gooide na een foute terugspeelbal van Brian Jethoe. Even later was het wel raak, JeroenKoot zag Sluysmans iets te ver voor zijn goal staan en besloot het maar eens te proberen. Het resultaat veraste niet alleen Koot maar vooral Sluysmans. De snoeihard ingeschoten bal verdween in de kruising achter de verbouwereerde Sluysmans.  Het was een keerpunt in de wedstrijd want Koudekerk zette D.W.O. vast op eigen helft en kreeg al snel kansen op de aansluitingstreffer maar Mark van Leeuwen miste de scherpte om Sluysmans te passeren. Diezelfde Sluysmans verkeer zich na goed een kwartier in de tweede helft op een vrije trap van Bas van Heerdt, van ruim 25 meter tegen de zijlijn nam van Heerdt de bal in een keer en zeilde de bal in de verre hoek het kruis in. Koudekerk was helemaal terug en er was nog bijna een half uur te spelen. D.W.O. ging over tot het verdedigen van de voorsprong en haalde zich daarmee de problemen op de hals. Marcel Valk haalde Tijs v/d Hoorn naar de kant en bracht een extra aanvaller met Rick van Tol om D.W.O. nog meer onder druk te zetten. De gelijkmaker kon ook niet uitblijven. Uit een van de vele vrije trappen was het dan raak. Richard van Heijningen was degen die de bal het laatste tikje gaf nadat de bal in de buur was blijven steken en Sluysmans de bal niet goed kon verwerken. D.W.O. protetsteerde hevig tegen deze treffer wegens vermeend buitenspel maar scheidsrechter Gootjes was resoluut en keurde de treffer, ook na een bezoek aan de grensrechter, goed. het felle protesteren leverde Pascal Houterman nog een gele kaart op en daarop reageerde aanvoerder Wouter Bakker. Alleen ging deze in de ogen van Gootjes zover dat het de aanvoerder twee keer geel opleverde in een tijdsbestek van 10 seconden. Zo moesten de bezoekers de resterende 10 minuten met een man minder het punt zien te redden.  Vreemd genoeg had D.W.O. met 10 man nog een dot van een kans in de extra tijd waar het de hele tweede helft ongevaarlijk was geweest.

Met 3 – 3 kwam werd het einde gehaald van een wedstrijd waarin Koudekerk pas aan de tweede helft begon. Het is wel weer een gelijk spel voor Koudekerk, maar wel een punt wat belangrijk kan zijn. Over twee weken wacht Be Fair, wellicht kan Koudekerk zich daar veilig spelen.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Dimitri v/d Berg, Christian Vergunst, Richard van Heijningen©, Cedric Borgers, Tijs v/d Hoorn(63. Rick van Tol), Bas van Heerdt, Roy v/d Berg, Jeroen Koot, Oege Pennin, Mark van Leeuwen