Roodenburg 1 - Koudekerk 1

Ryan Rozier (schot)

23 februari 2013 14:30

Roos, A.M.

Koudekerk geeft kans op punt binnen minuut weg.

Na 90 minuten stonden de harde 5 – 1 cijfers op het bord, een uitslag waar men bij Koudekerk vooraf misschien al rekening mee hield. Echter was het verschil tussen Roodenburg en Koudekerk  lang niet zo groot als de cijfers doen vermoeden, want bij een  2 – 1 stand gaf Koudekerk binnen een minuut twee goals weg en was de wedstrijd gelopen.

Dat alles gebeurde na een klein half uur in de tweede helft. Een tweede helft die Koudekerk goed was begonnen. Ook voor rust waren de bezoekers verassend uit de startblokken gekomen. Marcel Valk had niet de beschikking over Richard van Heijningen, Rick van Tol, Oege Pennin, Akke Pennin en Christian Vergunst en moest puzzelen om zijn elftal in te vullen. Maar de elf die mochten starten waren van plan er een wedstrijd van te maken en gingen fel van start. Arjen Linstra zette al snel de toon door de Leidse aanvoerder Jose Monfils al binnen drie minuten hard onderuit te schoffelen en even later was Simon van Leeuwen de volgende die stevig inging op zijn tegenstander. Roodenburg leek zelfs even van slag en toen stonden de bezoekers ineens op voorsprong. Bas van Heerdt schoot een door Roy v/d Berg terug gelegde bal hard en laag onder doelman Mario v/d Pluijm door. Het duurde even voor de thuisclub doorhad dat het de punten niet kado kreeg vandaag. Toch stond er bij de rust een 2 – 1 stand op het bord. Hiervoor waren Rian Rozier en Adem Aksoy voor verantwoordelijk. Toch was de wedstrijd nog niet beslist, met Tijs v/d Hoorn in plaats van Dimitri v/d Berg gingen de bezoekers voortvarend van start na de rust. Het had de pech dat Arjen Linstra onterecht werd terug gefloten  voor buitenspel want Tijs v/d Hoorn was volledig vrijgekomen voor de goal. Verder was Mark van Leeuwen een keer dichtbij de gelijkmaker na twijfel bij keeper v/d Pluijm. De beslissing viel na een misverstand tussen Remco Muller (Die speelde op de plaats van de geblesseerde van Heijningen)en Simon van Leeuwen. Hierdoor kon Marvin Bok de 3 – 1 achter de kansloze Michael Kneulman schieten en nog voor van Leeuwen en Muller de boel hadden recht gezet was het 4 – 1 doordat niemand op Erwin Verkuijlen rekende. Dit binnen tijdsbestek van 90 seconden. Hiermee was de wedstrijd beslist, juist op het moment dat Marcel Valk Bart v/d Hulst als een extra stormram in wilde brengen. Koudekerk probeerde nog wel de goal te scoren waar het recht op had maar had ook het geluk niet. Dat het uit een counter in de slotminuut via Rian Rozier zelfs nog 5 – 1 werd maakte het allemaal alleen nog zuurder want de 5 – 1 stand was in geen enkel opzicht een reëel beeld van de wedstrijd. Marcel Valk kon dan ook tevreden zijn over het vertoonde spel van zijn ploeg. De komende wedstrijden zullen belangrijk zijn voor Koudekerk. Volgende week gaat men op bezoek bij Leiden en een week later komt Zwammerdam op bezoek in de Gruttolaan. Vandaag kon de ploeg alleen een punt winnen, de komende wedstrijden kan men alleen punten verliezen. Maar met de inzet die de ploeg vandaag toonde zal dat niet hoeven.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon van Leeuwen, Dimitri v/d Berg(46.Tijs v/d Hoorn),Remco Muller, Jeroen Koot, Cedric Borgers©(75.Bart v/d Hulst), Roy v/d Berg, Bas van Heerdt, Robert Koot, Arjen Linstra, Mark van Leeuwen